Iskola utca

Biztos szakmai alapok, élő idegennyelv-tudás

Iskolánk – a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia – idén is megteremtette a lehetőséget, hogy a harmadik évfolyam diákjai betekintést nyerhessenek egy nemzetközileg ismert és elismert vállalat, az LKV Walter mindennapjaiba.Kiváltképp fontos szerepet tulajdonítunk annak, hogy a tanulók minél többet láss
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 7. 19:00

Iskolánk – a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia – idén is megteremtette a lehetőséget, hogy a harmadik évfolyam diákjai betekintést nyerhessenek egy nemzetközileg ismert és elismert vállalat, az LKV Walter mindennapjaiba.

Kiváltképp fontos szerepet tulajdonítunk annak, hogy a tanulók minél többet lássanak a világból, ami segítséget nyújthat abban is, hogy megfelelő módon alakítsák jövőképüket. A mai munkaerőpiac rugalmas, határozott, megbízható fiatalok után kiált. Az érettségi után munkatapasztalat nélkül helytállni és bizonyítani nagy kihívás. Minden bizonnyal előny, ha az iskolapadot elhagyva az elméleti tudás mellé sikerül némi tapasztalatot szerezni, képet kapni arról, hogyan lehet a nagybetűs életben boldogulni.

Tanulmányi kirándulásunkon a vállalat bemutatása mellett a hagyományokhoz híven felvételi beszélgetésre is sor került. A felvételi beszélgetést tudatos felkészülés előzi meg. Életrajzot és motivációs levelet készítünk német nyelven, az interjú lehetséges kérdéseit is megbeszéljük. Diákjaink között évről évre akad olyan szerencsés, aki a nyári szünidő alatt Bécsben végezhet háromhetes szakmai gyakorlatot, a legjobb nyelvi képességekkel rendelkező diákunk pedig a sikeres érettségi után a vállalat teljes értékű munkatársa lehet. Ehhez természetesen elengedhetetlen a német nyelv tökéletes ismerete.

A német nyelv az utóbbi években az iskolákban mellékvágányra került, az órarendben főként második idegen nyelvként szerepel. Azért, hogy diákjaink a jövőben is bátran kipróbálhassák a német nyelvi készségüket a szomszédos Ausztriában, a második idegen nyelvet emelt óraszámban tanítjuk.

A nyelv nem csak puszta nyelvtan és olykor tényleg unalmasnak tűnő feladatok sorozata, amivel a tanuló a tanítási órákon találkozik. A nyelv élő nyelvi eszköz, mely segít a boldogulásban, ezért lényeges, hogy a fiatalokban kialakuljon a nyelvtanulás iránti igény. Igyekszünk minden lehetőséget kiaknázni, mely segíti a diákok figyelmét felhívni a német nyelv fontosságára. Tökéletes példa volt erre ez a céglátogatás és az azt követő közös séta Bécs belvárosában, ahol megtekintettük a közismert nevezetességeket.

Mészáros Katalin

nyelvtanár

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
lakás

Elöregedett családi házak, hiányzó állami támogatás

Valtteri Bottas
Frissítve

Bottas nyerte a nyári idénynyitó Osztrák Nagydíjat

bb

SOROZATDARÁLÓ: Fekete szerelmek LA-ben

Fekete István

Puha gyolcsok emberi szívre

a

Bartók Imre: Pereat mundus

régi pozsonyi cukrászdák

Emlékek – régi pozsonyi cukrászdák

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.