Iskola utca

A Föld napja rajzzal, dallal, virággal

Rendhagyó tanítási órákon vettek részt április 20-án az ógyallai speciális iskola tanulói. Ezen a napon a táskában maradt minden könyv és füzet. A sok színes ceruza, zsírkréta, filctoll elfoglalta az iskolai padokat.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 3. 19:00

Rendhagyó tanítási órákon vettek részt április 20-án az ógyallai speciális iskola tanulói. Ezen a napon a táskában maradt minden könyv és füzet. A sok színes ceruza, zsírkréta, filctoll elfoglalta az iskolai padokat. A Föld napjára készültek a nebulók.

Először egy ismeretterjesztő filmet néztek meg a Föld védelméről, majd beszélgettek a látottakról. Mindenki igyekezett elmondani a saját szavaival, mit gondol a környezet védelméről, a szemetelésről, a felmelegedésről. Egy rövid környezeti vetélkedő után olyan verseket, dalokat hallgattak meg, melyek kapcsolódtak a nap tematikájához. Áhítattal hallgatták Fekete István Az erdő fohásza című költeményét, valamint a V’Moto Rock együttes A gömb című dalát. Kis Kata A Föld dala kezdetű szerzeményét kétszer is le kellett játszani.

A tartalmas ráhangolódás után jött a nagy rajzverseny. Az izgatott gyerekek szebbnél szebb ötleteket vázoltak fel a papírra. Ezután ki színes ceruzával, ki zsírkrétával, ki filctollal tette látványossá alkotását. A papíron életre kelt a sok virág, a vizek és lakói, az erdők állatai. Néhányan lelkesen magyarázták, mit is rajzoltak. A tanító nénik csak kapkodták a fejüket a sok ötletes alkotás láttán. Többször meg is jegyezték: nagy bajban lenne egy zsűri, mert szinte lehetetlen választani.

Miután mindenki elkészítette a megálmodott képet, a közös éneklés következett. Az iskola udvarán sorakozott fel szinte mindenki, és meggyújtották a szív alakba kirakott gyertyákat a Föld kicsinyített mása körül. Idén is Bagdi Bella Gyújts egy gyertyát a Földért kezdetű lírai dalát adták elő közösen. E dal előadásával bekapcsolódott az iskola a Jobb Veled a Világ alapítvány Énekelj a Földért mozgalmába is.

Ezzel még mindig nem ért véget a nap. Következett az utolsó előtti nagy munka, amire már ősz óta készültek. A sok színes rajz egy nagy plakáttá állt össze, de nem akármilyen plakáttá. Az őszi időszakban az iskola sikeresen vett részt a Tanuljunk az Új Szóval projektben, amely a környezet védelméről szólt. A napilapban ekkor megjelent mellékleteket a tanulók összegyűjtötték, most pedig a nagy közös alkotás részeivé lettek az írások, képek, tájékoztatók.

A tartalmas nap befejezéseként került sor a virágültetésre. Az önkéntesek az iskolai kertben előkészítették a talajt, majd kiültették a heteken keresztül cserepekben nevelgetett, ápolgatott virágokat. A jelelevők véleménye szerint tavaly is jó volt, de idén még jobb lett a Föld napja.

Bathó Sylvia pedagógus

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
R2-es

A déli úthálózat többé nem prioritás az államnak, mutatjuk miért

NAKA illusztráció

VIDEÓ: A Komáromi járásban akciózott a NAKA

koronavírus

A világban már 30 millió fölött van a fertőzöttek száma, a felgyógyultaké pedig 20,4 millió

napos idő

Ilyen időnk lesz pénteken

koronavírus Magyarország

Hatan meghaltak, 941-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

a

Varjú mint társ és terápia

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.