Hoppá

Szívás: Kanadában kezd elfogyni a marihuána

Montreal | Három hete legalizálták a marihuána fogyasztását Kanadában, eddig tartott a készlet.
MTI

2018. november 7. 16:46

Sorakozás mariskáért, mint régen a szociban banánért (TASR/AP-felvétel)

A The New York Times beszámolója szerint három tartományban, köztük a két legnépesebben, Ontarióban és Quebecben már marihuánahiány van, így ideiglenesen be kellett zárni számos olyan boltot, ahol kannabiszt árulnak.

Több fűre van szükségünk!

 – mondta a lapnak Trevor Tobin, aki anyjával együtt vezet egy marihuánát árusító boltot Labrador Cityben. Úgy véli, a szállítók nem termesztettek elég növényt, és nincs elegendő csomagolóberendezésük sem. „A kereslet sokkal nagyobb, mint a kínálat”  – mondta.

A feldühödött fogyasztók országszerte máris azzal fenyegetőznek, hogy visszatérnek egykori, illegális kábítószer-kereskedőjükhöz.

2018. október 19. 13:49

Betépni Kanadában

Kanadában három hete legalizálták a marihuána  fogyasztását, elsőként a nagy ipari országok közül. A szövetségi törvényhozás ugyanakkor az ország tíz tartománya és három területe számára meghagyta azt a jogot, hogy saját hatáskörben szabályozza a marihuána eladását és terjesztését.

A legalizálás Justin Trudeau kormányfő 2015-ös választási ígérete volt, arra hivatkozott, hogy így elsorvad a tiltott marihuánapiac. A politikus szerint a több milliárd dollár értékű marihuána tiltott terjesztését jelenleg a szervezett bűnbandák irányítják.

A törvény bírálói azt mondják, a legalizálás nincs hatással a kannabisz tiltott piacának megszűnésére, és nincs olyan mechanizmus, amely meggátolná, hogy a szervezett bűnözés ne hatoljon be a legális termesztői piacra.
Elemzők szerint készletek kimerülése azzal fenyeget, hogy aláássa a legalizáció egyik legfőbb célkitűzését, a marihuána illegális, évente körülbelül 5,3 milliárd kanadai dollár értékű kereskedelmének megfékezését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?