Hoppá

Robotok takarítanak és tartják rendben az élelmiszerboltokat

Kerekeken gördülő, kamerával felszerelt robotok járják a polcok közötti folyosókat, hogy segítsenek rendben tartani az árut amerikai élelmiszerboltokban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. január 20. 12:30

Marty a pennsylvaniai Harrisburg egyik élelmiszerboltjában (Fotók: TASR/AP)    

A Badger Technologies vezetője, Tim Rowland elmondta, hogy idén csaknem 500 élelmiszerboltban kezdenek dolgozni a kamerával felszerelt robotjaik. A Martynak nevezett, kerekeken gördülő robotok észlelik, ha a boltban valami kiömlött, összetört egy üveg vagy összenyomódott a paradicsom.

Az információ egy Fülöp-szigeteki központba fut be, ahol a kamerás kép alapján ember ellenőrzi, és csak a megerősítést követően hangzik fel a bolt hangosbeszélőjén a takarítást kérő felszólítás. Tim Rowland hozzátette: jelenleg már 25 robot dolgozik egyes Giant, Martin’s és Stop&Shop üzletekben, és hetente harminccal nő a létszámuk. Amerikában a Walmart és a középnyugati Schnucks szupermarket-hálózatban már alkalmaznak robotokat a készletek nyomon követésére. (MTI)

robot
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?