Hoppá

Charlotte hercegnő szeptemberben iskolába megy

London | Máris iskolás lesz Vilmos herceg és Katalin hercegnő lánya. A Kensington Palota pénteken bejelentette, hogy Charlotte hercegnő követi idősebb testvérét, és szeptemberben megkezdi tanulmányait a Thomas's Battersea nevű londoni magániskolában.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. május 25. 10:24

- TASR-felvétel

A Kensington-palota pénteken bejelentette, hogy Charlotte hercegnő követi idősebb testvérét, és szeptemberben megkezdi tanulmányait a Thomas's Battersea nevű londoni magániskola előkészítő osztályában – írja a Hello magazin.

Charlotte, aki e hónapban lett négyéves, nemcsak György herceggel, hanem Maud Windsorral is egy iskolába jár majd: az ötéves Maud II. Erzsébet királynő unokatestvérének fia, Lord Frederick Windsor, és felesége, Sophie Winkleman gyermeke.

A Thomas' Battersea 17 ezer 604 fontot számláz egy tanévre. A nyári és a téli iskolai egyenruha, valamint a sportfoglalkozásokhoz és egyéb különórákhoz előírt ruházat 365 fontba kerül.

A magániskolára általában olyan elit angol középiskolák előkészítőjeként tekint a szakma, mint Eton, Westminster vagy Marlborough. A The Good Schools Guide szerint a gyermeküket ebbe az iskolába beírató szülők az Angliában elérhető lehetséges legjobb oktatást várják el pénzükért, és "ez az elvárásuk jórészt teljesül is".

György herceg 2017 szeptemberében kezdte meg tanulmányait: a kis herceg már az első napon sem volt elragadtatva az iskola gondolatától, de egy hónap sem kellett hozzá, hogy nála is eljöjjön a dackorszak. Amikor Vilmos herceg a Milton Keynes nevű település 50. évfordulójára szervezett ünnepségre látogatott, egy szülőnek mesélt arról, hogy reggelente György már nem akar bemenni a suliba. (HVG)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés a gyermekorvos az országban

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Foci és biliárd a tévében

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Legfrissebb galériák
Olvasta már?