Vajon Fekete Dávid bent marad?

Fekete Dávid a bíróságon
Győr |

Holnap ismét a Győri Járásbíróság elé áll Fekete Dávid, a volt megasztáros énekes, akit szélhámosságok hosszú sora miatt vontak perbe és idén májusban letartóztattak. Azóta letartóztatását kétszer is meghosszabbították, s most kiderül, bent marad vagy szabadlábon védekezhet-e tovább. A jogerős ítélet még messze van.

A rendőrség május elején vette őrizetbe Fekete Dávidot, aki pénteken ismét megjelenik a bíróság zárt tárgyalásán. Legutóbb szeptemberben vezették elő, s azt mondták ki, hogy nem látják biztosítottnak a gyanúsított jelenlétét, ha szabadlábon védekezik. Bizonytalan anyagi helyzete, tornyosuló tartozásai miatt ugyanis esetleg újabb cselekményeket követhetne el, amint ezt meg is tette, hiszen már folyt a nyomozás és a  kihallgatás, amikor megint becsapott valakit a gyanú szerint.

Jelenleg 11 bűncselekményt írnak a rovására, jellemzően autókkal kereskedett. De „érdekelték” a festmények is, bizományba vett át a gyanú szerint egy eredeti, 6 millió forintot érő Vaszary János képet egy budapesti kereskedőtől, s ígéretet tett a 16. századi belga festő, Hendrik van Balen 7 és fél milliós tájképének továbbadására is. A tulajdonos sem a képet, se a vételárat nem kapta meg.

Összesen 109 millió forintra rúg az összeg, amivel a csalások és sikkasztások során a rendőrség gyanúja szerint megkárosította áldozatait, köztük bankot és magánembert. A legnagyobb összeget kölcsönbe kapta egy győri, volt kollégájától, ez a tétel 55 millió forintot tett ki. A károsult megbízott korábbi munkatársában, aki egy állítólagos banai telekvásárlást lebegtetve beszélt lukat a hölgy hasába. A sértett nem fogott gyanút a gyors egymásutánban átadott részletek után, s még be is adta 20 milliós autóját ezek után Fekete Dávid győri autókereskedésébe. Az énekes - állítja - akkor is becsapta.

Az FD CAR nevű cég 2019-ben gazdát cserélt, mint kiderült, egy halálos beteg, rákos férfi nevére írták át az autókereskedést. A betegségnek ekkor már látható jelei voltak, s a gyanú szerint a cégtől szabaduló Fekete Dávid pontosan tudta is, hogy az új ügyvezető haldoklik. Így nyilvánvaló lehetett számára az is, hogy nem fogja ténylegesen működtetni a céget. A férfi azóta meghalt.

A közvélemény előtt a botrány a bulvárlapok kedvencével kapcsolatban egyik pillanatról a másikra bukott ki. Fekete Dávid idén március elején maga hívta fel tartozásaira a figyelmet a kisgyermekeinek címzett Facebook-posztjával.

Ha apa „nem kapja vissza a pénzeit, amit apa kissé meggondolatlanul adott kölcsön és rossz helyre is fektetett be... akkor apa komoly problémákba kerülhet (…) Ha nem sikerül visszakapnom a pénzeimet, amik súlyos 100 milliók, akkor apát, lehet, hogy jó ideig nem látjátok majd és talán nem is ismeritek majd igazán, és ki tudja, mit fogtok rólam hallani.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?