Gazdaság

Több tucat magyar az USA-ban ragadt a Sandy miatt

Budapest | Több tucat magyar utas ragadt az Egyesült Államok északkeleti partvidékén lévő reptereken a rendkívüli erősségű Sandy vihar miatt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. október 30. 16:20

 

A pelikan.hu további több tucat ügyfelet regisztrál akik a napokban repültek volna az államok lezárt reptereire. A törölt járatokat a légitársaságok díjmentesen átfoglalják. Minden magyar utas segítséget kérhet és tájékoztatást a pelikan.hu ügyfélszolgálatán.
Minden magyar utasnak, akik a napokban indultak volna valamely lezárt reptér felé s a járatuk törölve lett, lehetősége van ingyenesen átfoglalni repjegyét valamely alternatív járatra, melyet a légitársaság felkínál. Még számos időponton vannak szabad helyek a járatokon. Mivel a járatokat csak az indulás napján törlik, nem tudjuk teljes bizonyossággal megmondani meddig fogják a járatokat törölni. Minden a szélerősségtől függ. Azon utasok, melyek nem szeretnének elutazni és járatuk törölve lett, teljes jegyárvisszatérítést kérhetnek.
 
Sajnos azon magyar utasok, akik az USA-ban rekedtek nem igényelhetik vissza a légitársaságtól a szállásköltségeiket, mivel a járattörlés nem a légitársaság hibájából adódott. A légitársaság csak, például technikai hiba miatti járattörlés esetén köteles szállást biztosítani autasainak. Általánosságban New York retér közeli hotelei olcsóbbak mint a városban lévők. Az utasoknak ebben az esetben is jogukban áll a repjegy teljes árát visszaigényelni. Ha az utas a kiutat már lerepülte, részleges refundációra jogosult.
 
A pelikan.hu minden ügyfelének, melyek a Sandy vihar miatt az államokban tovább maradtak, mint tervezték, segítséget nyújt a repülőjegy átírásában. Azon utasoknak, akik nem a társaságon keresztül vették repülőjegyüket, nem áll módunkban repülőjegyüket átírni, de szívesen nyújtunk nekik ingyenes tájékoztatást és segítséget a további lépésekhez, mivel a légitársaságok vonalai túlterheltek. Minden utas tehát segítséget kaphat a pelikan.hu ügyfélszolgálatán a 06 1 999 5657-es számon.
 
Az Új Szó Online-t Czvek János, a pelikán.hu marketingmenedzsere tájékoztatta
Önnek ajánljuk

Kuciak-gyilkosság: csak a gyilkos fegyver csöve van meg

Hyballa: „Edzőként a fejlődést kell néznem”

Frissítve

November végéig véget érhet a Kuciak-gyilkosság nyomozása

2,52 ezreléknyi alkohollal a vérében ült volán mögé egy nő Bártfán

Az orvos kesereg a betegnek

„Szemmel tartva“: Díjat indított útjára az Irodalmi Szemle

Legfrissebb galériák
Olvasta már?