Gazdaság

Szupergyors internet a nyaraláson, és korlátlan adatcsomag a 4ka-tól

Nyári, valóban korlátlan adatcsomagot kínál ügyfeleinek a 4ka, de akkor sem marad internet nélkül, ha nyaralni indul – a szolgáltatónak erre is van megoldása
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. augusztus 1. 14:12

Korlátlan nyári adatcsomag

Idén ismét korlátlan adatcsomagok kapnak a 4ka ügyfelei. Az augusztus végéig tartó akcióba bárki (régi és új ügyfél) bekapcsolódhat, aki előfizet a SLOBODA + dáta vagy a SLOBODA DÁTA tarifacsomagra, és aktiválja az automatikus fizetés funkciót. Ezutóbbit a szolgáltató weboldalán vagy az alkalmazásban lehet egyszerűen megtenni – előnye, hogy ezt követően nem kell aggódni a számlák és az egyenleg miatt, a rendszer mindezt automatikusan elvégzi. S mindezért valóban korlátlan adatcsomagot kap a szolgáltatótól, hogy élvezhesse a nyár minden percét, ne kelljen azon aggódni, mennyi adat maradt még a csomagjából. Az ajándékot az augusztus végéig vásárolt, előfizetett tarifacsomagok mellé lehet aktiválni.

Internet a nyaraláson

Nem kell aggódni, hogy a nyaraláson internet nélkül marad. Ha ön a 4ka ügyfele, akkor már szinte az összes uniós tagállamban használhatja az LTE/4G-technológiát, sőt, a szolgáltató a közelmúltban számos népszerű nyaralóhelyen is lehetővé tette ezt a lehetőséget.

Mit kell tennie, ha nyaraláson sem szeretne mobilinternet nélkül maradni? Ehhez nem kell más, mint egy előfizetés, vagy kártyás csomag a 4ka mobilszolgáltatótól, esetleg egy speciálisan erre a célra vásárolt SIM-kártya a 4ka-tól.

A 4ka előfizetői ma már minden uniós országban tudják használni a készüléküket telefonálásra, üzenetküldésre vagy mobilinternetezésre. Például a SLOBODA tarifacsomaggal vagy a GIGA EU adatcsomaggal. A legtöbb országban pedig a mobilinternetezést a legmagasabb elérhető technológia biztosítja, hiszen ma már csaknem az összes uniós országban használható a 4G/LTE-technológia. A leggyorsabb mobilinternetet akkor tudjuk használni, ha a preferált szolgáltatók egyikének hálózatára csatlakozunk. Csehországban ez a Vodafone, Magyarországon a Vodafone és a Telenor, Ausztriában az A1, Németországban a Vodafone és a Telefónica, de ha a nyaralóhelyeket nézzük, akkor Olaszországban a Vodafone, Horvátországban a Vipnet, Görögországban a Vodafone, míg Spanyolországban a Vodafone, Orange és a Telefónica hálózatára kell csatlakozni ahhoz, hogy a 4G-mobilinternetet használhassuk.

De nemcsak az uniós országokban érhető el ez a technológia, a 4ka mobilszolgáltató már az olyan népszerű, EU-n kívüli desztinációkban is bevezette ezt az újdonságot, mint Törökország, Montenegró, Szerbia és Svájc. Ugyanakkor speciális tarifák vannak, hiszen ezekben az országokban nem érvényes a felár nélküli uniós roaming.

Az is látszik, hogy mennyire értékelik az ügyfelek a gyorsabb internetet, hiszen a mobilszolgáltató adatai szerint mind nagyobb az uniós adatforgalom, ami egyértelműen arra utal, hogy ma már mindenki szabadon használja a készülékét az uniós országokban.

Uniós roaming

A 4ka az elsők között volt, amely még az uniós szabályozás előtt egységesítette az roaming-árait, így ügyfelei ma már a hazaival megegyező áron tudnak telefonálni, SMS-ezni az EU összes országában. Sőt, a közelmúltban bemutatott SLOBODA és GIGA EU tarifacsomagokkal nemcsak telefonálni, és üzenni lehet egységes áron, de az internetes adatkeretünket is meríthetjük az EU-ban. Fontos azonban megemlíteni, hogy az uniós roaming nem jelenti azt, hogy ingyenes. A pontos meghatározás szerint az EU-ban a hazai árakon használhatjuk telefonunkat, felár nélkül. Ugyanakkor csak bizonyos feltételek betartása mellett, hiszen ez a szabály azért született, hogy az EU állampolgárai a hazai árakon használhassák a telefonjukat, ha külföldre utaznak nyaralni, kirándulni, pihenni – az életvitelszerű külföldi tartózkodásra nem vonatkozik.

 

a cikk támogatott tartalmat tartalmaz

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A magyar Szent Korona története

Gyilkosságok sorát tervezték

Az Szlovák Orvosi Kamara felszólította Kalavskát, hogy ne terjessze elő a kórházreformot

Segítsen megtalálni: eltűnt egy 15 éves rimaszombati lány

Tűz ütött ki egy pozsonyi társasházban, két halott

Délután 34 fok is lehet, elsőfokú hőségriasztást adtak ki

Legfrissebb galériák
Olvasta már?