Szeretne eurót a magyar lakosság

Budapest | Magyarország lakossága szerint összességében pozitív lenne az ország számára, ha bevezetné a forint helyett az eurót, de kevesen hisznek abban, hogy erre belátható időn belül sor kerül.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. június 10. 21:28

Mi több, a megkérdezettek harmada szerint soha nem lesz magyar euró – derült ki az Eurobarométer felméréséből, amelyről a Portfolio számolt be.
Magyarországon az emberek 57 százaléka érzi úgy, hogy jól informált az euróval kapcsolatban. Az eurót nem használó országok közül összességében Magyarországon látják a legpozitívabbnak az euró lehetséges hatásait, az emberek 64 százaléka szerint a közös devizát használó országok jól jártak a bevezetéssel. Csehországban ugyanez az arány csak 49 százalék, míg a lengyeleknél 56 százalék – írta a portál.
 
Saját bevallása szerint még mindig csak a magyarok 14 százaléka áll teljes mellszélességgel az euró bevezetése mellett, bár ez az arány egy év alatt 6 százalékponttal emelkedett. Emellett 43 százalék inkább támogatja a belépés, mint nem, vagyis összességében 57 százalék a pozitív válaszok részaránya. Mindössze a válaszadók 10 százaléka utasítja el mereven a magyar eurót, ennél kisebb arányt csak Romániában mértek. A cseheknél viszont az emberek 40 százalékának esze ágában sincs lecserélni a koronát az euróra.
 
Ezzel szemben mindössze az emberek kevesebb mint negyede gondolja, hogy Magyarország jelenleg készen áll az euróra.
 
Az Eurobarométer szerint a magyarok legnagyobb része úgy gondolja, hogy még 5–10 évet várni kell, mire be tudjuk vezetni az eurót, míg a válaszadók harmada szerint sosem kerül erre sor. Ráadásul 52 százalék szerint ha egyszer mégis megvalósul a magyar euró, akkor annak egyik következménye az lesz, hogy emelkednek az árak - írta a portfolio.
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Varga Emese

Minden követ megmozgatva

iskola k

Szociális ösztöndíj középiskolásoknak

válás k

A szülő kapcsolattartási jogáról

Petr Fiala

Megőrizte többségét a szenátusban a cseh kormánykoalíció

határátkelőhely

A szlovák hírszerzés is intenzíven foglalkozik az illegális migráció problémájával

Északi Áramlat 2

Már nem szivárog tovább az Északi Áramlat 2

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.