Gazdaság

Élelmiszerárak: Finomítaná a Híd az SNS különadóra vonatkozó terveit

Pozsony | A Híd szerint az üzletláncokra kivetendő különadónak nem szabad kedvezőtlenül érintenie a kis- és közepes vállalkozókat.
TASR

2018. október 18. 13:04

A felvétel illusztráció - Képarchívum

„Ha támogatni akarjuk a hazai élelmiszeripart, akkor azt úgy kell tennünk, hogy ne érezzék meg sem a fogyasztók a magasabb árakon, sem az élelmiszer-forgalmazók az alacsonyabb felvásárlási árakon, amelyek sok esetben így is alacsonyabbak, mint a gyártók költségei” – hangsúlyozta a Híd állásfoglalásában Debnár Klára, a párt szóvivője.

„Úgy gondoljuk, meg kellene törvényileg erősíteni az üzletláncok ellenőrzését az árképzés területén” – jelezte Debnár. Elmondása szerint az SNS törvénymódosításának támogatása attól függ, hogy elfogadják-e a Híd észrevételeit.

2018. október 17. 19:55

Mindenki a különadó ellen

A különadóval kapcsolatos javaslatot az SNS képviselői terjesztették a parlament elé. Azt akarják elérni, hogy az üzletláncok a jövő évtől  különleges illetéket fizessenek, árbevételük 2,5%-át. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nem éri meg csalni a házi pálinkafőzésnél

Frissítve

Megrázó fotók a dunaszerdahelyi maffiagyilkosságról (Képek és videó a cikkben!)

Harabin alkotmányjogi panaszt tesz a választások miatt

Minél hamarabb kerül a beteg orvoshoz, annál eredményesebben lehet javítani a hallást

Felújítják a balesetveszélyes a vasúti átjárót Galántán

Rossi három jó döntése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?