Gazdaság

Drágulhat a tej és a hús

Brüsszel | A tej- és hústermékek valamennyi fajtája esetében kötelezővé tenné a származási ország feltüntetését az Európai Parlament (EP), ami az élelmiszeripari cégek szerint a fogyasztók számára újabb dráguláshoz vezethet.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2016. május 16. 09:34

Az uniós képviselők – a múlt héten megszavazott saját kezdeményezésű jelentésükre hivatkozva – arra kérik az Európai Bizottságot és a tagállamokat, hogy vegyék fontolóra a származási ország vagy az eredet feltüntetésének kiterjesztését az egyetlen összetevőből álló termékekre is. 
 
A Bruxinfo.hu hírportál információi szerint a lóhúsbotrányra és más visszaélésekre való tekintettel az élelmiszerlánc átláthatóbbá tétele és az európai fogyasztók jobb tájékoztatása érdekében kötelezővé kellene tenni a feldolgozott élelmiszerekben található hús származási helyének feltüntetését. Az Európai Parlament emlékeztet rá, hogy az uniós polgárok 84 százaléka tartja szükségesnek a tej származási helyének feltüntetését; 88 százalékuk a húsokra is tenne ilyen címkéket; több mint 90 százalékuk pedig fontosnak tartja, hogy a feldolgozott élelmiszereket is címkézzék származási ország szerint. Az élelmiszeripari cégek által elvégzett tanulmányok szerint azonban a kötelező jellegű eredet-feltüntetés markáns előállítási többletköltséget okozna, amit a fogyasztók is megéreznének. (mi, TASR)
Önnek ajánljuk

Nem kelendő a jó minőségű hazai hús a szlovákiai üzletekben

Három évig harcolt a kórral Baló György

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze indítványozta Alena Zs. fogva tartásának a meghosszabbítását

Államfőválasztás
 a déli városokban

Ha a közönség neveletlen

Bugár Béla műtétre készül

Legfrissebb galériák
Olvasta már?