Felhívás! Trianoni történetek – írja Ön a Vasárnapot!

Idén június 4-én lesz 100 éve, hogy 1920-ban Trianonban döntöttek Magyarország új határairól, ez pedig jócskán beleszólt Magyarország lakóinak életébe. Régiók, rokonságok, sőt sokszor családtagok közé került határ, új helyzeteket teremtve, amelyekben magyarként, családként és emberként is helyt kellett állniuk elődeinknek.
Vasárnap

2020. március 16. 09:15

trianon

A legtöbb családban maradtak fenn történetek, amelyek arról mesélnek, hogyan érintette a szülőket, nagyszülőket vagy dédszülőket, hogy a trianoni döntés következtében egy másik országban találták magukat. Arra kérjük a kedves Olvasókat, írják meg nekünk ezeket a családi történeteket, és névvel igazolva hitelességüket, küldjék el szerkesztőségünkbe. Ezt megtehetik elektronikus formában (vasarnap@vasarnap.com) vagy postai úton (Redakcia Vasárnap szerkesztősége, Duel-Press, Bajkalská 19/B, 821 09 Bratislava).

A beküldött szövegeket szerkesztett formában viszontláthatják a Vasárnap Trianon-évfordulóval foglalkozó számában.

Ha a sorsfordító események idején készült családi fényképet is tud nekünk küldeni (szkennelt formában, a felvétel keletkezésének hozzávetőleges idejével, helyével és lehetőség szerint a képen látható személyek megnevezésével), azt külön jutalmazzuk!

Azok között, akik részt vesznek ennek a különleges Vasárnap-számnak az összeállításában, értékes könyvcsomagokat sorsolunk ki. Köztük a Simon Attila szerkesztette Mi csak álltunk és sírtunk című kiadványt (Az első bécsi döntés napjai a kortársak szemével), illetve Gyurgyík László: Szlovákia lakosságának községsoros nemzetiségi összetétele az 1970. és az 1980. évi népszámlálás adatai alapján.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Változatlanul előnyös pedagógushitel

Változatlanul előnyös pedagógushitel

Zuzana Čaputová

Čaputová: Fontos, hogy a szlovákok és a magyarok azt keressék, ami összeköti őket

Ivan Korčok

Korčok: Az MKP memoranduma nem segíti elő a szlovák-magyar jószomszédi viszonyt

kovátsmarcell

Kassán szabadtéri muzsikával kezdődött a trianoni megemlékezés

pénz euró

Hasznos tudnivalók az állami kölcsönről és az ügyintézésről

Branislav Gröhling
Frissítve

Hozzájárul a tankönyvek árához az oktatási minisztérium

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.