Egészség

Meseterápiával segít

Három gyerek a legjobb fogyókúra. Kecskés Karina kijelentésével nyilván minden anyuka egyetért, aki hozzá hasonlóan próbál egy kis időt szakítani magára. A gyerekekkel gyakran járja a természetet, túráznak, hegyet másznak, az oviba erdőn át mennek.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

2019. október 9. 12:25

Meseterápiával segít
- Képarchívum

Ha valamelyiket úszni viszi, ő is beugrik a vízbe, így megvan a napi mozgás. Így gondoskodik önmagáról, arról, hogy ha belenéz a tükörbe, érezze, hogy szereti önmagát. És nemcsak azért, hogy jól nézzen ki. Ennél sokkal fontosabb, hogy elégedettséget, örömöt sugározzon. A 43 éves színésznő és drámapedagógus – 1998-ban diplomázott a színházas
filmművészeti főiskolán Zsámbéki Gábor osztályában – azonkívül, hogy három gyermeket nevel, darabot próbál, árva gyerekeken segít. Épp édesanyaként sikerült újjászületnie, rájönnie, ki is ő valójában, milyen utat jár be, és milyen példát szeretne gyerekeinek mutatni. Ezért szervezte meg barátaival néhány éve a csángó meseterápiás tábort.

Nyolc éve életének fontos része a meseterápia – a mesék általi rend keresése az életben. A meseterápia nem más, mint a mese gyógyító céllal való alkalmazása, és a bennük rejlő tudás átadása. A mese ugyanis általában rendetlenséggel kezdődik, de a főhős próbál rendet teremteni maga körül, a világban. Amióta Karinának gyerekei vannak, arra törekszik, hogy azokat a képeket, amelyek a mesében vannak, szavak formájában jelenítse meg, hogy ezeket a megoldási kulcsokat átadja gyerekeinek.

Ebből alakult ki a meseterápia, majd a meseterápiás tábor, hogy ne csak sajátjai életét tegye jobbá, hanem a sérültekét és árvákét is, olyanokét, akik még jobban rászorulnak. Így például a mélyszegénységben élő csángó gyermekekét, akiknek a világát a közéjük gyógyítani járó férje által ismerte meg. Megtapasztalta, hogy ott nem is lehetnek betegek, mert egy gyermek már ötéves korában reggeltől estig kaszál, lovon ül, hajtja a szekeret, nincs ideje nem egészségesnek lenni. És arra sem, hogy gyermek legyen. Ezt próbálja pótolni a tábor, amelybe egyedül nem mert belevágni, de barátai mellé álltak, és így elindult a Derék Jankó csángó meseterápiás tábor, majd elkészítette a meseterápiás Mesékbe zárt titkok című CD-t.

(urbán)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A Híd holnapra tárgyalni hívta az MKP-t

Monika Jankovskát felfüggesztették bírói tisztségéből

Elbúcsúzhatunk a gyors növekedéstől

VIDEÓ: Meg akartak hajolni Meghan hercegné előtt, a reakciójára nem számítottak

Gazdagabb lesz az idei burgonyatermés

Új Ipoly-híd: nemzetközi közbeszerzés november végén

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!