Egészség

Hosszú autóúton hát- és nyakfájás

Ahogy szaporodnak a kilométerek, úgy lesz egyre fájdalmasabb, merevebb a sofőr nyaka, háta. Ha mindez ismerősen hangzik, áldozzon rá egy percet, és olvassa el, mit tehet a megelőzés érdekében.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 30. 17:47

- Shutterstock-felvétel

Állítsuk be az ülést 

A fejtámasz legyen középen, ez baleseteknél a nyakigerincsérülések elkerülése miatt is fontos. Az ülés támlája legyen úgy beállítva, hogy kényelmesen nekidőlhessünk. A deréktámasz leveheti a nyomást az ágyéki gerinc ízületeiről. Ha nincs a kocsiban, ilyen kiegészítőt külön is beszerezhetünk. 

Van fűthető és masszázstámla is. A háttámla akkor van jól beállítva, ha enyhén hátrafelé áll, mert így a térd valamivel magasabbra kerül a csípőnél, ám van, aki az előredőlő támlát kedveli. Ha nem lehet az ülést állítani, egy összecsavart törülközőt tehetünk a combunk alá, hogy hátradőljünk, és a fenekünk alá, ha inkább előre szeretünk dőlni. 

Be kell állítanunk az ülésnek a műszerfaltól való távolságát is. Tanácsos a lehető legközelebb ülni a kormányhoz. Lehet, hogy kicsit beszorítva érezzük magunkat, de így csökkenthető az izmok kifáradása. 

Álljunk meg gyakran 

Ha nyaralni megyünk, nem kell sietni, és a kényelmes tempóhoz hozzátartozik a gyakori pihenő is. Ilyenkor sétáljunk egy keveset, ami serkenti a véráramlást, és oxigént juttat a szövetekbe. Végezhetünk néhány egyszerű gyakorlatot is, karkörzést vagy lábnyújtást, ezektől oldódik a merevség izmainkban. Az ágyéki csigolyák nyújtására feküdjünk le valamilyen sima, egyenes felületre. 
Igyunk sok vizet. 

Megérkezve a célállomásra 

Ha megérkeztünk, ússzunk, kérjünk egy masszázst, de ha mindez nem elérhető, vegyünk egy meleg zuhanyt, az is oldja az izmok feszültségét, fáradtságát.

(Health.com)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Coe egyik világcsúcsára sem számított

Merkel a Kuciak-gyilkosság ügyében folyó nyomozásról kérdezte Čaputovát

VIDEÓ: Ledózerolták a kuncsaftjaira támadó albán vendéglős éttermét

20 fokos hőmérséklet-különbség volt az északi és a délkeleti országrész között

24 óra a sérült gyerekekért

Jelentősen romlott a Titanic állapota

Legfrissebb galériák
Olvasta már?