Egészség

Egyensúlyban a nőiség és az anyaság

Nyári Dia három hónappal a szülés után elhatározta, hogy vis?szanyeri eredeti alakját. A Barátok közt sztárja újra elkezdett sportolni, olyan intenzív 30 perces melegítéssel, ami annyira hatásos, mint egy edzőtermi tréning. Nem volt könnyű nekivágni, de két-három hét rendszeres mozgás után érezte, hogy ha egyegy nap kimarad, hiányzik.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. április 15. 20:30

A szülés után nagyon fontos a sport, de ezt nem minden nő tudatosítja. Nyári Dia azok közé tartozik, akik tudják, s még szakember tanácsát is kikérte. Ajánlja másoknak is, hogy hozzáértőt kérdezzenek meg, mikor, hol, hogyan sportoljanak – és men?nyit. S tudatosítsák, hogy nagyon fontos a türelem. Annyi időt kell adni a szervezetnek, mint ameddig a terhesség tart. Ami a hasizmot illeti, a szülés után azonnal nem ajánlott erőltetni, csak speciális gyakorlatokat végezni. Dia esetében is így volt. Edzés előtt az edző megvizsgálta, és aszerint végezte a gyakorlatokat. Most már a hasizmokat is megdolgoztatja, s érzi, hogy jó úton jár. Sokkal jobban érzi magát – boldog édesanya, s várja, hogy visszanyerje régi alakját, ami persze egy nőnek nem kön?nyű feladat. Elsősorban türelem kell hozzá, főként az első néhány hónapban. Akkor, amikor nem arról szól az élet, hogyan néz ki a kismama, hanem arról, hogy megtanuljon egyensúlyozni a nőiség és az anyaság között. Képes legyen elfogadni az új szerepet, azt, hogy megváltozott, s kivárni, hogy eljön az idő, amikor lesz lehetősége visszatérni a mozgáshoz, ahhoz a táplálkozáshoz, életmódhoz, ami a legjobban regenerálja a kismama testét. Megtalálja az egyensúlyt, hogy a szoptatást és az egészséges életmódot, a mozgást is be tudja iktatni mindennapjaiba.

(urbán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kórházreform bezárásokkal

Kamion ütközött autóval Jabláncon, mentőhelikoptert is riasztottak

A világ legjobbjai közé tartozó hegymászók vesztek oda egy lavinában

Holtan találtak egy 77 éves nyugdíjast a Lőcsei járásban, lőtt sebek voltak rajta

Szélviharra figyelmeztet az SHMÚ nyugaton és a Tátrában

Képernyőn a Barcelona és a Tottenham

Legfrissebb galériák
Olvasta már?