Nem szégyelli roma gyökereit: megszólalt Alžbeta az Iveta című sorozatból

3

Beszélt roma gyökereiről és a hagyományokról is.

A nézők az első évad során két táborra oszlottak. Azokra, akik szerették a tőketerebesi roma nő történetét, és azokra, akik megalkuvás nélkül bírálták azt. Az egyes jelenetek különösen a keletieket zavarta, Tőketerebes lakói adtak hangot ellenérzéseiknek, mivel a történet ott játszódott, az ő dialektusukban. Azzal érveltek, hogy a való élet teljesen más. A nézettségnek köszönhetően azonban a színésznőt és az alkotókat nem tántorította el a második évad forgatásától.

Eperjesen született. Azt is bevallotta, hogy keletiként sok „szituációba” került. Az első évadban egy üstökös repült át Tőketerebes felett, ami szerencsét hozott a helyieknek és Ivetának – modell lett.

„Ne hazudjunk magunknak – keleten és a roma kultúrában az emberek hisznek a különböző természetfeletti dolgokban. Nem mondom, hogy mindenki érzékeli a természetfeletti pillanatokat, de én ebben a szellemben nevelkedtem. Ezek azok a pillanatok, amikor a többiek elmennek megnyugtatni téged 'ha összetörted a tükröt, vagy sót öntöttél ki.”

A színésznő nagyon érzékeny embernek tartja magát, és sok esetben a megérzéseire hagyatkozik. Sőt, gyakran álmodik olyan dolgokról, amelyek egy idő után valóban megtörténnek. Sokan megijednének az ilyen álmoktól, ő ezt azzal magyarázza, hogy ő roma, és ez valamiféle szokatlan adottság. Az utóbbi időben többször álmodott arról, hogy nehéz év elé néz, különösen munkafronton.

„Azt hiszem, ez egy gyors év lesz, és keményen kell majd dolgoznom”. 

A művésznő különböző kampányokkal és fotózásokkal van elfoglalva, amelyeket a Miss Universe szépségversenyen való részvétele váltott ki.

 „Akkoriban, amikor 18 éves voltam, még Pozsonyban éltem, és kisebb fellépéseken vettem részt. Amióta Prágában élek, több kereskedelmi projektet csinálok nagy cégeknek. És azt szeretem a legjobban, amikor szabad kezet adnak a kreativitásomnak”.

(plus7dní-pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?