Szomorú történet III. Károlyról: Kínzások és verekedések a zuhany alatt napi szinten! Vajon Erzsébet tudott erről?

III. Károly

Bár III. Károly arisztokrata családba született, gyerekkora mégsem volt túl kellemes. Sokan azt hittük, hogy a gyerekkora olyan volt, mint egy tündérmese, de az igazság más.

Az uralkodó felfedte titkait, és bevallotta, hogy pokolian nehéz gyerekkora volt. Hogyan bánt vele édesanyja, II. Erzsébet? III. Károly brit király születésekor trónörökös volt. Édesanyja, az akkori II. Erzsébet királynő ezért mindent megtett, hogy keményen, a királyi etikett szerint nevelje, felkészítve őt arra a napra, amikor király lesz. Ez egy évvel ezelőtt történt meg, amikor 70 évesen felülhetett a trónra.

III. Károly

Legutóbb azonban a gyermekkorából kerültek napvilágra információk. Gyermekkorában, mint a többi királyi gyermeket, őt is nevelőnő nevelte. Első szava állítólag a „nana” volt, ami a nevelőnőjükre utal, mivel gyakrabban látta őt, mint a saját szüleit. Sok, a királyi családhoz közel álló személy szerint Erzsébet meglehetősen rideg anya volt, és nem mutatott sok anyai szeretetet. Fülöp herceg, aki több időt töltött fiával, erősebb jellem volt. Azt akarta, hogy fia igazi férfivá váljon, míg a herceg inkább merengő jellem volt. Ezért apja olyan iskolát választott neki, amelyet a jelenlegi király később pokol bugyrának nevezett. A bentlakásos iskolában a többi fiú éjszaka ököllel és cipővel verte, indokolatlanul szigorúak voltak vele. Még a zuhanyzóban is megkötözték és kínozták. Az sem segített neki az iskolában, hogy ő leendő királynak számított, és mivel nagyon jámbor természetű volt, a spártai iskolában való felnövekedés megnehezítette a dolgát. A szülei tudták ezt, de állítólag ez is része volt a nevelésnek, amire szükség volt. III. Károly később bevallotta, hogy abban a korszakában nagyon boldogtalan és szomorú volt.

(1.pluska)

III. Károly
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?