Autó-motor

Új lámpákkal érkezik az új Superb

A Superb zászlóshajója frissítése során első ízben kínál a Škoda sorozatgyártású modellen innovatív teljes-LED Matrix-fényszórókat, amelyek még magasabb színvonalú biztonságról és kényelemről gondoskodnak.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. május 20. 15:30

- Škoda-felvétel

A cseh autógyártó dizájnrajz formájában mutatja be az új fényszórókat. A korszerűsített Superb májusi világpremierje a 2019-es IIHF Jégkorong-világbajnokság keretében Pozsonyban lesz. 

A teljes-LED Matrix-fényszóró dizájnrajza jól mutatja az innovatív rendszer felépítését, amely a tompított és a távolsági fény LED moduljából, illetve három további LED-távfénykamrából áll, s házán a „Škoda Crystal Lighting” feliratot hordozza. Irányjelző, illetve nappali menetfény és helyzetjelző fény gyanánt keskeny LED-csík szolgál, felette pedig az új animált hazavezető fény (Coming/Leaving Home Function) részeiként finom LED-tűk sorakoznak. Az autó nyitásakor és zárásakor e funkció automatikusan kapcsolja be és ki az első és hátsó világítás elemeit. 

A teljes-LED hátsó lámpák a Superb esetében készülnek első ízben dinamikus irányjelzővel, amelynek fénye működéskor belülről kifelé haladva biztosít fokozott dinamika mellett jobb észlelhetőséget a közlekedés többi résztvevője számára, s gondoskodik ezzel fokozott biztonságról. Ez a megoldás a nemrég bemutatott Scala modellnél jelent meg elsőként. 

A cseh autógyártó zászlóshajójaként a Škoda Superb biztonsága, menetkényelme területén egyaránt a márka legújabb fejlesztéseit sorakoztatja fel, számos előnyös megoldást és felszereltséget a felsőbb járműkategóriákból hozva el a középkategóriába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska pártot alapítva fogná össze az ellenzéket

Indul a Tablók Viadala 2019! Szavazz!

Ez az öt csapat lehet a DAC ellenfele az EL-ben

Čaputová kedden fogadja Dankót és Pellegrinit

Női asztronautát küldene fel a Holdra a NASA

Már az óvodásoknak is magas lehet a vérnyomása a túlsúlytól

Legfrissebb galériák
Olvasta már?