Agro

Gépek nélkül elképzelhetetlen a mezőgazdasági termelés

Gépek nélkül képtelenek vagyunk időben betakarítani a termést, és vetni is. „A ČSOB Leasingnek köszönhetően a megvalósításra nem kell sokat várni. Az új gépet komplikációk nélkül beszereztük telefonon keresztül akár külföldről is” – mondja Peter Horváth mérnök, magánvállalkozó (SHR).
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. augusztus 7. 13:09

Peter Horváth fő tevékenysége a növénytermesztés. Főként hüvelyeseket és gabonaféléket termeszt, de fontos részét képezi a gazdaságának a speciális növénytermesztés is. „A ČSOB Leasinggel már 2000-ben megindult az együttműködés, amikor is az öntözőberendezések finanszírozásához kerestem partnert. A zöldségtermesztés elképzelhetetlen korszerű öntözőberendezések nélkül. A gazda számára ugyanis a legfőbb bonyodalmat az időjárás jelenti, amely miatt előre kell terveznünk, és minden folyamatot részletesen át kell gondolnunk” – vázolja a helyzetet Peter Horváth.

1992-ben társaival együtt kezdett gazdálkodni, és az általa megművelt terület a 30 hektárról idővel 1800 hektárra növekedett. Jelenleg biogáz-állomást is működtet, ahol a biogáz előállítására saját silókukoricáját alkalmazza.

„A mezőgazdaságban dolgozni állandó harcot jelent az idővel, hiszen időben kell elvégezni minden munkát. Az első osztályú és jól működő technikai felszerelés a létfontosságú” – mondja. Peter Horváth számára a ČSOB Leasing évek óta megbízható partner. A lízingtársaság szolgáltatásait nagyobb gépek és technológiák vásárlásánál veszi igénybe. „A mezőgazdaságban a technológiák gyorsan váltakoznak, és a gépeket átlagosan ötévente cserélni kell. A ČSOB Leasinggel való hosszú éves együttműködésnek köszönhetően gyorsan és problémamentesen tudok reagálni a piac követelményeire. A mezőgazdaságban nem megengedhető a várakozás, hiszen a termények egy adott időben érettek a begyűjtésre. A ČSOB Leasingnek köszönhetően gyorsan hozzájutunk az anyagi forráshoz, amely az agrárszektorban egy óriási előnyt jelent” – magyarázza a vállalkozó.

Peter Horváth a ČSOB Leasinggel való együttműködésben főként a gyorsaságot értékeli. „Az előzetesen jóváhagyott pénzügyi keretnek köszönhetően, amely a kölcsönös elégedettségen és bizalmon alapszik, azonnal hozzáférhetek az anyagiakhoz. Az új gép vásárlása esetében 24 órán belül hozzáférek a pénzhez, felesleges várakozás nélkül. A ČSOB Leasinggel csakis kiváló tapasztalataim vannak” – mondja Peter Horváth.

Peter Horváth dicséri a ČSOB Leasing gyors reakcióját a nagyobb invesztíciók esetében is. Elég leadni a szükséges anyagokat, és a jóváhagyás szinte azonnali, specifikusabb esetekben pár nap alatt megtörténik. „A ČSOB Leasingnek köszönhetően azonnal cselekedhetem, és nem kell hosszú ideig spórolnom az új gép megvételére. Ha így tennék, öt év alatt a nyereség 20%-át is elveszíthetném. A lízing különféle formájának merítése a vállalkozásom szempontjából elengedhetetlen” – magyarázza Peter Horváth, aki a ČSOB Leasinggel való partnerséget sikeresnek ítéli. „Az együttműködés a kezdetekkor problémamentesen indult. Értékelem a kereskedelmi képviselők személyes megközelítését, csakúgy, mint a lehetőségeket, amelyeket az együttműködésünk magával hoz. Értékeljük a társaság figyelmét és gondoskodását, amelyben a régiókat részesíti. Rendszeresen hoznak további lehetőségeket és szolgáltatásokat. Minden újdonságról időben információhoz jutunk, ami kiváló. Értékelem a társaság környezetbarát hozzáállását is, amikor bevezette az ügyfélkaput, valamint az elektronikus szerződéseket a papírforma helyett. A partnerséget mindenképp folytatni szeretném” – összegezte a vállalkozó, aki az elégendő forrásnak köszönhetően tudja, hogy mindent időben biztosítani tud, ami a vállalkozásához szükséges.

ČSOB

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?