Agro

Brutális erő és egyszerűség

A Versatile 405 törzscsuklós modell forgalmazását júniusban a marcelházai KomAgrartechnik kapta meg. A vállalat ügyvezető igazgatóját, Lampert Zoltánt kérdeztük a mezőgazdasági gép előnyeiről.
Czigler Mónika

2019. augusztus 2. 09:48

Röviden és velősen, mi a Versatile 405 előnye?

Az egyszerűség és a brutális erő.

Az egyszerűsége gondolom részben konstrukcióban, részben a powershift sebességváltóban rejlik, a „brutális ereje” miben nyilvánul meg?

 

Köztudott, hogy egy 400 lóerős hagyományos traktornál az erőátvitel csak részleges, vagyis csak megközelítőleg 80% erő vihető át a csatlakoztatott munkagépekre. A derékcsuklós traktornál pedig majdnem a teljes, vagyis a 100 százalékos lóerő átvihető a gépre. Köszönhető ez a sokkal nagyobb adhéziós erőátvitelnek.

A jobb súlyeloszlás mellett miért jelent előnyt a törzscsuklós traktor?

A gép kiváló manőverező képességgel és mozgékonysággal bír a hagyományossal szemben, és biztonságosabban működtethető például a közúti közlekedésnél, hiszen nem kell sávokat váltani. Ügyességének köszönhetően több üzemanyag takarítható meg például a táblavégi fordulóknál.

Kinek ajánlott a gép?

Mindenkinek, aki be akarja tartani az agrotechnikai terminusokat, amelyek ma már nagyon lerövidültek. Illetve azoknak is, akik csak szeretnék lecserélni a régi elöregedett gépet. A jó hír, hogy ha valaki a hagyományos traktorát törzscsuklósra cseréli, annak nem kell lecserélni a munkagépeket is.

Czigler Mónika

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A magyar Szent Korona története

Gyilkosságok sorát tervezték

Az Szlovák Orvosi Kamara felszólította Kalavskát, hogy ne terjessze elő a kórházreformot

Segítsen megtalálni: eltűnt egy 15 éves rimaszombati lány

Tűz ütött ki egy pozsonyi társasházban, két halott

Rejtélyes végrendeletet írt alá a halála előtt két nappal Jeffrey Epstein

Legfrissebb galériák
Olvasta már?