Agro

Versatile 405 – a törzscsuklós traktor

A Versatile 405-ös törzscsuklós traktor a tavalyi Agrokomplexen hazavihette az „Arany sarló“ díjat. Ezt a megtisztelő címet a szabadalmaztatott Versatile külső bolygóműves véglehajtásnak köszönhetően nyerte el.
Czigler Mónika

2020. július 1. 09:26

versatile

A bolygómű legfőbb előnye, hogy nagy nyomatékok esetében, alacsony fordulatszám mellett majdnem minden esetben a legkedvezőbb megoldást nyújtja. Műszakilag, és árában is kedvezőbb megoldás lehet az egyenes hajtásoknál. Ennek a megoldásnak köszönetően a bolygó hajtás terhelhetősége nő, továbbá a legtöbb feladatra beépíthetőség szempontjából is megfelelő lehet a bolygókerekes hajtómű.

A gép forgalmazója a marcelházi KomAgrartechnik s.r.o., amely a cég képviselői szerint nagy űrt fog betölteni a piacon. A törzscsuklós gépeknek nagyon sok előnye van. A robusztus gépek így problematikusabb terepen is sokkal „mozgékonyabbakká” válnak. A Versatile 405 épp ezért optimális megoldást biztosít a mezőgazdasági munkákban.

A kanadai Versatile volt az első cég a világon, amely sorozatgyártásban készített törzscsuklós négykerék meghajtású traktorokat. A gyártást 1966-ban kezdte. Az egyik legfőbb szempont, amely alapján ezeket a traktorokat kifejlesztették az volt, hogy azok egyszerűen kezelhetők és könnyen karbantarthatók legyenek.  Egyszerűbb az alkatrész ellátása, hiszen egyforma hidakkal és egyforma kerékméretekkel lehet dolgozni, valamint jobb tömegeloszlást is el lehet vele elérni. Nem volt mellékes szempont a traktorok strapabírása és megbízhatósága sem, hogy az nehezebb körülmények közt is megállja helyét. A motor Cummins, és az összes többi alkatrészt is megbízható alkatrész-beszállítóktól származik.

A törzscsuklós traktor nagy előnye a powershift váltó. A Versatile CAT TA 19 váltója a mezőgazdaságban és az építőiparban, bányászatban is bizonyított már. 16 sebesség előre, 4 hátra. A 0-20 km/h sebességintervallum közt mintegy 13 sebesség váltható, ami ideálissá teszi minden mezőgazdasági munkára. A maximális sebessége 40 km/h.

A vonórúd bekötési pontja a csuklópont mögött található. Ezzel a DeltaTrack optimálisan tudja leadni teljesítményét a talajra.

A törzscsuklós traktoroknál nagyon fontos az erős alváz. A Versatile márkáknál a robusztus alváz az egyik legszilárdabb a piacon. Még a 70-es években fejlesztette ki a cég, és a hibamentes működésének köszönhetően máig alkalmazzák.

A kabin tágas, minden nehéz munka elvégzésére elegendő teret biztosít. Rugózott fülkéje a piacon az egyik legösszkomfortosabbnak bizonyult. A törzscsuklós traktoroknál szintén nagyon fontos, hogy a fülkéből jó legyen a rálátás hátra is, ezt a Versatile márkák esetében a nagy üvegfelületekkel biztosították.

A vezérlőfalon figyelemmel kísérhető több fontos információ a munkavégzést illetően, ilyen például a motor fordulatszáma, illetve annak felhevülése, az üzemanyag-fogyasztás, vagy például az aktuális sebesség.

Bővebb információt a www.komagrartechnik.sk oldalán kaphatnak az érdeklődök.

-r-

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Ipolyság0101

A magyar kormány titokban vásárolt szlovákiai ingatlanokat

VIDEÓ: Gyászos a járványtérkép, elszabadult energiaárak – Heti tallózó

VIDEÓ: Gyászos a járványtérkép, elszabadult energiaárak – Heti tallózó

Gyimesi György

Elnapolják a Csemadokról szóló törvényt?

megemlékezés

Az 1956-os forradalomra emlékeztek Dunaszerdahelyen

Eduard Heger

Heger: Szlovákia segíteni fog Litvániának a határvédelemben

Új Szó

Miről ír a szombati Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.