Agro

Az ügyfél akkor fizet, amikor pénze van

Bár a mezőgazdászok úgy értékelik, nehéz évet tudnak maguk mögött, jól alakult a gépvásárlási kedv a marcelházai KomAgrartechnik gépforgalmazó vállalatnál. Talán azért is, mert tudnak igazodni az ügyfelek „pénztárcájához”.
Czigler Mónika

2019. szeptember 27. 11:45

Rostselmash
Fotó: Rostselmash.com

A cég portfóliója rendkívül széles, a gyümölcs- és zöldségtermesztéshez szükséges gépektől kezdve a takarmány betakarítását szolgáló munkaeszközökön keresztül a hatalmas mezőgazdasági gépekig szinte minden beszerezhető. A legjobban mégis a kombájnok eladásával teljesítettek idén. Bár még nincs vége a szezonnak, hozták a tavalyi jó formájukat. Sőt, talán még túl is teljesítették, hiszen tavaly a legnagyobb kombájnjukat még nem tudták értékesíteni, idén ebből kettő is elkelt. „A Torum 765 rotoros axiál típusból kettő is gazdára lelt az idei szezonban, és még nincs vége az évnek. Arra számítunk, hogy az év hátralévő részében traktorkínálatunkból is gazdára lel néhány. Sokan érdeklődnek a törzscsuklós traktorunk iránt is” – sorolja Lampert Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója. Mindezt annak ellenére is, hogy a gépforgalmazó vállalat vezetője szerint nagyon kaotikusnak mondható az idei év, a betakarítás elhúzódott, körülményes volt. Elmondása szerint ügyfeleik túlnyomó többsége nem vár a pályázati pénzekre, náluk inkább a szolgáltatást végző vállalkozók vásárolnak.

versatile 405

A siker kulcsa Lampert Zoltán szerint abban is keresendő, hogy vállalatuk nagyon kedvező finanszírozási feltételeket tud kínálni ügyfeleiknek. „Úgy állítjuk be a törlesztőrészleteket, hogy a gazdák akkor fizessenek, amikor pénzük van. Az első törlesztőrészlet befizetése után a következő nagyobb összeget novemberben fizetik, amikor megérkeznek a bevételek a termelőktől, a másodikat februárban, amikor az állami támogatást folyósítják. Havonta pedig szinte csak a kamatot, illetve egy nagyon kis részletet törlesztenek a lízing összegéből” – magyarázta a cég vezetője.

rostselmash

Lampert Zoltán hozzátette, ügyfeleiknek a Postabank által nemrégiben bevezetett pénzügyi szolgáltatást kínálják, amely nemcsak az új gépek vásárlásának finanszírozását biztosítja, hanem a mezőgazdasági vagyon finanszírozásának széles skáláját, mint például a marhacsorda, földterület, vagy a régi mezőgazdasági gépek. „Az ügyfelek tulajdonában lévő vagyon finanszírozásával segítenek az új invesztíciók megvalósításában, illetve az akut helyzetek kezelésében. Bár csak idén kezdte ilyen jellegű tevékenységét az említett pénzügyi intézmény, de ígéretesnek tűnik az együttműködés” – tette hozzá Lampert Zoltán.

Bővebb info érdekében keresse fel oldalunkat: www.komagrartechnik.sk

(czm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Minden vita a botrányokról szólt

Frissítve

Kapufás gólokkal nyert a DAC, szabályos találattól fosztották meg a ViOnt

Kevesen kapnak év végi prémiumot

Zsuzsová ügyészt gyilkolt volna

Örül, hogy most hazajön játszani

Bugár Béla is helyet kap az MKP és a Híd közös listáján

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!