Agro

A xarvio™ idén új FIELD MANAGER funkciókat vezet be

A BASF digitális gazdálkodást segítő xarvio™ FIELD MANAGER alkalmazása kiváló 2019-es évet zárt, és már világszerte több mint 17 000 gazdálkodó növénytermesztési munkáját segíti több mint kétmillió hektáron.
Czigler Mónika

2020. május 27. 10:48

BASF

2020-ban a xarvio™ FIELD MANAGER további funkciókkal bővül. A xarvio™ az ügyfelek széles körének visszajelzései alapján 2020-ban új funkciókat vezet be. Ide tartozik a művelésizóna-specifikus tápanyagmenedzsment időzítéssel és adagolással, az alkalmazáshoz rendelt, automatikusan integrált pufferzónákat tartalmazó térképek, valamint a mezőgazdasági gépek vezeték nélküli csatlakoztatásának lehetősége. Emellett olyan funkciókat is kínál, amelyek lehetővé teszik a gazdálkodóknak és tanácsadóiknak, hogy jobban együtt tudjanak működni közvetlenül a xarvio FIELD MANAGER alkalmazásban. Világszerte minden új funkció mobileszközökön is a gazdálkodók rendelkezésére áll. Szlovákiában ez 2021-től lesz elérhető a gazdák számára.

A xarvio FIELD MANAGER új funkciói egy már önmagában is erőteljes szolgáltatást egészítenek ki, amely a valós idejű művelési zónáról ad információt például a növények növekedési szakaszainak részleteiről, vagy mobileszközökön keresztül képet nyújt a fertőzésről és a kártevők jelenlétéről az a konkrét területeken, amelyet a 25 éven át piaci környezetben tesztelt kockázati modellek alapján értékel ki.

Tavaly a xarvio FIELD MANAGER segített a gazdáknak visszanyerni a befektetést. Például a 2017/2018-as évben azok az európai gazdálkodók, akik a xarvio FIELD MANAGER javaslatai alapján védték búzatábláikat a betegségektől, hektáronként átlagosan 32 euróval több bevételhez jutottak, mint azok a gazdálkodók, akik a gombaölő szerek három alkalommal történő kijuttatásával a hagyományos kezelési protokollt választották. „Annak felismerése, hogy ügyfeleink nyeresége nő, miközben időt is megtakarítanak, arra ösztönöz minket, hogy folytassuk a növénytermesztés optimalizálását célzó digitális algoritmusaink fejlesztését” – magyarázta Joseph Allendorf, a xarvio FIELD MANAGER termékmenedzsere.

Andree-Georg Girg, a BASF digitális gazdálkodásért felelős globális kereskedelmi vezetője hozzátette, a xarvio egyre több olyan terméket és szolgáltatást nyújt, amelyekkel 2020-ban a digitális gazdálkodás környezetének még jelentősebb átalakítását célozzák meg. „Arra törekszünk, hogy továbbra is segítsük a gazdálkodók nyereségességét, valamint fenntarthatóbb gazdálkodási környezetet biztosítsunk számukra” – magyarázta.

A vállalat idén a xarvio HEALTHY FIELDS alkalmazással legújabb termékét vezeti be a piacra elsőként Németországban, majd több más országban is. A xarvio HEALTHY FIELDS használatával a gazdáknak teljes körű művelésizóna-szintű betegségkezelésre nyílik lehetősége, ezzel garantálva a növények egészségét. „A xarvio FIELD MANAGER ajánlott növényvédelmi stratégiájának megvalósítását egy gyakorlott szerződött partnerünk fogja végezni. A termelő mentesül az összetett munkálatoktól, és átláthatóan követhet minden egyes lépést. Ha a szezon végén a betegség következtében fellépő levélkárosodás nagyobb, mint ami a megállapodásban szerepelt, a termelő kártérítésben részesül” – mondta Girg.

A xarvio SCOUTING, FIELD MANAGER és HEALTHY FIELDS termékeket már több mint 100 országban alkalmazzák sikeresen a vállalkozók. Szlovákiában a BASF több mint 25 éve aktívan segíti a gazdaságokat. Intelligens megoldásaival és tanácsadásával segíti partnereit a sikeres gazdálkodásban.

Forrás: BASF

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mózes Szabolcs

Mózes Szabolcs: Ez átmeneti állapot, a cél a magyar egység!

Igor Matovič
Frissítve

Matovič: Nem történhet meg újra az, ami tegnap a dunaszerdahelyi futballmérkőzésen

gyererk

Szlovákiában is egyre égetőbb probléma a roma diákok iskolai szegregációja

közúti baleset

Egy halálos baleset miatt mindkét irányban lezárták az R1-est

Ódor

Továbbra is rosszul tejel a második nyugdíjpillér

Hosszú Katinka

Forbes – Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.