Agro

A BASF a mezőnapokon is ügyelt a részletekre

Telt ház volt a BASF sátránál is az udvardi mezőnapokon. Nem véletlen, hiszen nincs olyan termény, amelybe ne tudna megfelelő növényvédelmi megoldást nyújtani a vegyszerforgalmazó vállalat.
Czigler Mónika

2019. július 12. 11:48

A BASF azonban nemcsak egyszerű forgalmazó, a kutatásokba is hatalmas összegeket fektet, hogy a mezőgazdászok számára a naprakész megoldást tudjon biztosítani a kórokozók elleni harcban.

De nemcsak a növényvédelemben figyelnek oda az apró részletekre, hanem a sátornál is ügyeltek minden apró részletre, hogy a „mezei” viszonyok mellett is kulturált körülmények közt fogadják a gazdákat. A sátor mögötti táblák pedig érthető útbaigazítást adtak a termelőknek, milyen terménybe milyen készítmények alkalmazandók, és ezt mikor kell bevetni. Az aratáshoz közeledve és az új mezőgazdasági idény megkezdése előtt érdemes ezek közül kiemelni, és felhívni a figyelmet arra, hogy mindazok a gazdák, akik tavaly ősszel a BASF Systiva nevű gombaölő szerét adagolták a csávázáshoz az őszi vetésekben, gyakorlatilag egész idő alatt nem volt dolguk a betegségekkel, elég volt a kalászba való készítményekkel kezelni a terményüket, amint az esőzések ezt lehetővé tették.

(czm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?