Sikeres érdekképviselet?

Szövetség k

Álljunk meg egy pillanatra, és játsszunk el egy merész gondolattal...

A 2023-as év sikeresen zárult a szlovákiai magyar közösség számára, hiszen újra van parlamenti képviseletünk. A közel 172 ezer szavazat, amely 6,87%-nak felel meg, 11 képviselőnket juttatta a törvényhozásba. A kormányra kerüléssel pedig a közlekedésügyi és a környezetvédelmi minisztériumba is minisztereket delegálhattunk, valamint 3 államtitkári pozíciót is sikerült megszerezni.

A bizalom meghozta gyümölcsét: a D7-es autópálya építése újraindult, és a tervek szerint három és fél év múlva már Érsekújvárig használatba vehető lesz az autósok számára. Emellett számos infrastrukturális fejlesztés is megvalósul, mint például a kétvágányú vasútvonal Komárom és Pozsony között, amely várhatóan 2029-re készül el.

Jelentős támogatások érkeznek településeinkre, lehetővé téve a szennyvízhálózatok kiépítésének folytatását Közép-Európa legnagyobb vízkészletének megóvása érdekében. Sikerült elérni, hogy az EU-s alapokból közvetlenül megyei szinten az erre jogosult megyei bizottságok döntsenek, így régióink könnyebben juthatnak ezekhez az anyagi forrásokhoz. De a 63-as út hírhedt „metranszos” kereszteződésében is elkezdődött a körforgalom építése a további balesetek és halálesetek elkerülése érdekében.

Rimaszombatban lefektették egy új állami kórház alapkövét. A lévai és rozsnyói régiókba három nagy befektető érkezik, amelyek több száz új munkahelyet biztosítanak az ott és a környező vidéken élőknek. Ipolyságban és Kassán új kulturális központok létesülnek, külön-külön 1200 m²-es területen, „Magyarok és Szlovákok együtt” elnevezéssel.

Végre újra van képviseletünk a szlovák parlamentben, érdemes volt a gyűlölet és megosztás politikája helyett az együttműködés és a fejlődés politikáját választani.

A köztársaságielnök-választáson ugyan a magyar jelölt nem jutott be a második fordulóba, de az 5,15%-os eredmény bizakodásra adhat okot közösségünknek. Az európai parlamenti választások is sikeresen zárultak, hiszen két képviselőt küldhetünk Brüsszelbe, hogy európai szinten is képviseljék érdekeinket...

Ja, nem! Ez csak egy fikció. Pedig milyen szép is lenne, ha igaz lenne, „ahogy a mese mondja”. Ehelyett mi a valóság, mit láthatunk? Megy a fejvakarás és a szokásos másikra mutogatás, gyűlölködés, veszekedés, és a megélhetési politikusok életképtelen politikai tevékenysége. Ideje lenne felébredni és felrázni ezt az egész, országos képviseletnek nevezett minősíthetetlen, kudarcra ítélt, zsákutcába tartó, jövőkép nélküli katyvaszt!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?