Vélemény

Pacal és katica

Ólomszürke fellegek apasztották a lakosság életkedvét, amikor Bandika és Ervin megtudták, hogy Puskás Peti hamarosan megkéri Dallos Bogi kezét.
Veres István

2020. február 17. 09:01

Annegret Kramp-Karrenbauer
Annegret Kramp-Karrenbauer és Merkel - TASR-felvétel

Ők amúgy kik? – kérdezte Bandika a déli pacalleves közben. Ilyen... énekesek, felelte Ervin, és mondta azt is, hogy a két fiatal, akiről szó van, szerinte összeillenek, mint a zsák a foltját. Vagy mint a pacal és a knédli. Bandika szembesítette Ervint egy felvetéssel: szerinte az egész városban csak Ervin eszi knédlivel a pacalt. Mindenki más inkább kenyérrel vagy krumplival.

Ervin csak rágott, majd emlékeztette kollégáját, hogy ő már 2018-ban megmondta: Annegret Kramp-Karrenbauerből sosem lesz német kancellár. Most pedig, hogy a CDU elnöke bejelentette visszavonulási szándékát, igazolva érzi felvetését.

Akkor ezt abból szűrte le, hogy szerinte a világegyetem törvényei egyszerűen nem engedik, hogy a föld egyik legbefolyásosabb politikusát, akinek neve milliók száján forog naponta, úgy hívják, hogy Annegret Kramp-Karrenbauer.

Bandika közbevágott: szerinte nettó hülyeség, amit Ervin beszél. Mondott is egy ellenpéldát. Tudja-e, kedves kuzin, kicsoda most az Egészségügyi Világszervezet vezetője? Egy etióp úriember, akit úgy hívnak: Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ervin erre azt mondta, ez egy fantasztikus lehetőség innentől.

Kedves kuzin, ha születésnapomra vesz nekem egy talkshow-t, akkor én, a talkshow-mba elhívom vendégnek beszélgetni Annegret Kramp-Karrenbauert és Tedros Adhanom Ghebreyesust. Bandika szkeptikus szemöldöktartással fogadta az ötletet, de azért megkérdezte Ervintől, vajon miről tudna ez a két vezető beszélgetni. Ervin nem maradt csendben: hát a katicabogarakról! Annegret KrampKannerbauertől megkérdezném, tudja-e, mi a hétpettyes katica latin neve, mire ő azonnal rávágná, hogy Coccinella septempunctata, visszakézből pedig már neki is szegezné a következő kérdést Tedros Adhanom Ghebreyesusnak, mondjuk azt, tudja-e mi a lucernaböde latinul, ő pedig mondaná teljes természetességgel, hogy Subcoccinella vigintiquatuorpunctata. Vajon középtávon milyen hatással lenne mindez a világpolitikára, kérdezte Bandika. Ervin szerint semmilyennel, azon kívül, hogy csökkenne a karvalytőke kizsákmányoló hatása a harmadik világ országaiban, Francis Fukuyama pedig megértené, hogy a katicabogarak civilizációszervező ereje lehet a történelme vége felé araszolgató emberiség utáni következő világrend egyik fő viszonyítási pontja.
Már ha megérjük. Vagy ők.

A szerző a Vasárnap munkatársa

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Olvasóink figyelmeztettek arra, hogy a párkányi vasútállomáson csak szlovák és angol nyelven olvasható a figyelmeztetés (Olvasónk felvétele)

Az Új Szó is hozzájárult a járványra figyelmeztető magyar nyelvű feliratok kihelyezéséhez

matovic

2021-ben is a koronavírussal?

Marek Krajčí
Frissítve

Megvan a koronavírus első szlovákiai áldozata

A pénzügy visszafogottabb költségvetést tervez jövőre

Kilenc hónapra is leállíthatnák a bankok a hitelek törlesztését

Branislav Gröhling
Frissítve

Kinyitnak az iskolai étkezdék a diákok és a nyugdíjasok számára

koronavírus olaszország
Frissítve

Egy nap alatt több mint nyolcszáz áldozatot szedett a koronavírus Olaszországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.