Vélemény

(Lap)pangási idő

Az embereken múlik, lesz-e második hullám, jelentette ki a hétvégén Igor Matovič miniszterelnök. Igazat mondott.
Veres István

2020. június 29. 11:00

matovič koronavírus
- Ľubomír Kotrha karikatúrája

Éldegél a szomszéd bejáratban egy felelősségteljes családapa.

A koronavírus miatti kijárási korlátozások idején kialakított egy érdekes szokást. Interneten megrendelte a megrendelni valót (élelmiszert, miegymást), aztán ha hívott a futár, hogy közelít, kinézett az ablakon. Megmondta a futárnak, melyik az autója, a távirányítású autónyitóval fentről kinyitotta az autó csomagtartóját, és megkérte a futárt, helyezze bele a nagybevásárlást (és csapja le a csomagtartó ajtaját). Nyilván már előre kifizette az árut, utalással. Nem rohant le azonnal a zsákmányért (hagyta, hogy békében kivérezzen?), aztán a megfelelő óvintézkedésekkel felvértezve (maszk, kesztyű, sapka, sál) megközelítette személygépjárművét, amely a járvány hónapjai alatt méterre pontosan az ablaka alatt parkolt, soha el nem mozdulva onnan. Nyilván bevált neki a módszer, mert azóta is így vásárol. Egyben biztos lehet, hogy a számára legmegfelelőbb parkolóhelyre sosem parkol más autó (hiszen állandóan ő parkol rajta). A vírus előtt még más idők jártak: időnként használnia kellett az autóját, a szóban forgó parkolóhelyen ezért gyakran egy másik autó állt, szintén az övé. Ebben a másikban tartották a babakocsit (van nekik még egy harmadik is, a fekete, de az szolgálati, úgyhogy nem tartozik ide, hagyjuk is). Nem ismerek még egy embert, aki hozzá fogható felelősségérzettel kezelte volna a járványhelyzetet.

Ha az élet egyéb területein is ilyen alapos és megfontolt, nyilván szép kort ér majd meg.

Az embereken múlik, lesz-e második hullám, jelentette ki a hétvégén Igor Matovič miniszterelnök. Igazat mondott. Ha holnap valaki azt mondja, Igor Matovičon múlik, lesz-e második hullám, ő is igazat fog mondani, hiszen Matovič is ember. Ha holnapután valaki azt mondja, a politikusokon múlik, lesz-e második hullám, igaza lesz, hiszen ők is emberek. A politikus is volt ember – Selmeczi Tibor Szatelit című kabaréjában volt egy ilyen rovat, ahol a magyar honatyák és honanyák gyerekkori képein lehetett röhögni.

„Egyik délután a budapesti köztemető 27. parcellájának 14. sírhelyén nagy robajjal feldőlt a közel hárommázsás gránitobeliszk. Rögtön utána kettényílt a sír, és föltámadt az ott nyugvó halott, név szerint Hajduska Mihályné született Nobel Stefánia (1827–1848).” Így kezdődik Örkény István egypercese, címe Nincsen semmi újság. A feltámadt hölgy szóba elegyedik a temető aktuális közönségével (egy taxisofőr, egy bolgárkertész és egy horgászbot-készítő kisiparos), kérdezgetve őket, mi újság a szabadságharc óta. Nincsen semmi újság – derül ki a párbeszédből, épp csak annyi, hogy egész Budapesten (sőt már az egész világon) klórozzák a vizet, és a jelek szerint mindjárt esni fog. A volt halott erre csalódottan visszaereszkedett a sírba. A többiek meglepetten hümmögtek: „Pedig milyen jól elbeszélgettünk.”

A szerző a Vasárnap munkatársa

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
zaklatas

A gyermekzaklatás új színtere a világháló

SNITT

A tökéletes trükk Nagymegyeren

Az EU-n belül egy hivatalos applikáció is segíti a tájékozódást

Utazhatunk? Lesz karantén?

koronavírus rendőrség határ

Ellenőrzést tart a határátkelőkön a rendőrség

dinnye

Kiszorítja a hazait a külföldi dinnye

rendőrség illusztráció

Egy 39 éves férfit gyanúsít a rendőrség a kassai liftes rablással

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.