Vélemény

Gasztrotravel

Ápolt, jól öltözött hölgy ül a nyitott légterű vasúti kocsiban, három méterre tőlem. Várja az indulást, ölében dizájnos, lakkozott fekete retikül. Amint elindulunk, belenyúl a dizájnos retikülbe, kivesz egy rúd kolbászt. Nagyot tör belőle, harapja, marcangolja – igazi nőstény ragadozó.
Juhász Katalin

2016. május 1. 10:10

Előkerül egy szelet kenyér is, így teljes az ebéd. Intenzíven hullanak a morzsák a retikülbe meg a bordó szoknyájára. Mindig harapás után gondosan visszasüllyeszti a kolbászt a retikülbe, aztán újra előkapja, harap, megint elteszi – mintha női méltóságára vigyázna. Nézem a kóbászt és a kenyírt (olyan jóízűen harapdájja, hogy mingyán kérek én is), közben átható illat tölti be a kocsit. Egyre több utas keresi az illat forrását, nyakukat tekergetve fészkelődnek.

Gyakran utazom buszon, vonaton, általában gondosan becsomagolt, diszkrét szendvicsekkel. Sose voltam híve a nagy kipakolásoknak, terítéseknek, paprikák ropogtatásának, fasírtok szeletelésének. Ha viszont ilyesmivel találkozom, néma áhítattal figyelem a jelenetet. Egyszer láttam egy embert, aki bicskára szúrt falatokat rakott a szájába a zötyögő, rázkódó buszon, egy kardnyelő ügyességével. Két asszony egy kosárból cseresznyézett, a magokat visszaköpködték a kosárba. Szintén emlékezetes egy joghurtot szürcsölő fiatalember. Aki evett már joghurtot kiskanál nélkül, tudja, hogy a vége felé, amikor már csak az alján van egy kicsi, egészen hátra kell vetnie az embernek a fejét, és mozdulatlanul úgy maradni, amíg ki nem cammog a pohárból a joghurt.

Nem tudom, létezik-e valamiféle etikett az utazás közbeni evésre, mindenesetre sokat elárul az emberről az, amit és ahogyan eszik. A legtöbb buszon tilos enni, ott díszeleg az áthúzott hamburger a jármű ajtaján, de persze ezt kevesen veszik figyelembe, és a sofőr sem tudja ellenőrizni menet közben. A városi tömegközlekedés „más tészta”, ott az ellenőr meg is büntetheti a táplálkozó utast. Mégis a pozsonyi 91-es buszon láttam a legbájosabb és leginnovatívabb evésperformanszt. Egy babakocsis anyuka szállt fel, rögzítette a kocsit, fölé hajolt, elővett egy befőttes üveget, és kinyitotta. Leves volt benne. Kiskanállal diktálta bele az egyéves forma kislányba, profi módon egyensúlyozva a kanyarokban, méghozzá úgy, hogy a baba nonverbálisan tiltakozott, azaz el-elfordította a fejecskéjét, ha meglátta a közeledő kanalat. Öt percen belül a fél busz az anyukának szurkolt, hogy ne öntse nyakon a porontyát. Én a magam részéről egy megállóval tovább utaztam, hogy még egy kicsit gyönyörködhessek bennük. Akkorra már csak az üveg alján volt egy kicsi...

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Pozsonyeperjes

Megmentenék a pozsonyeperjesi malmot

Hegyéte

Vélemények ütköztek a hegyétei ipari park ügyében

Komárom

Virtuális tanévnyitó a Selye Egyetemen

Marek Krajčí
Frissítve

Krajčí: Fokozatosan romlik a járványügyi helyzet Szlovákiában

A polgármesterekkel a megalakítandó stratégiai területi csoportokról tárgyaltak

Ülésezett a Déli Régió – stratégiai területi csoportok alakulnak

dac szurkolókd

VIDEÓ: Így ünnepelték a játékosok és a szurkolók a DAC győzelmét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.