Vélemény

Elvetemült bűnözők

Fico már Kočner hangnemében beszél az újságírókkal.
Marián Leško

2019. március 29. 17:22

Ľubomír Kotrha karikatúrája

Andrej Danko néhány napig úgy viselkedett, mintha ő már tudna valamit, amit Miroslav Lajčák külügyminiszter és Peter Pellegrini kormányfő nem. Hogy Robert Fico, a Smer elnöke az ő oldalára áll az amerikaiak által felajánlott anyagi támogatás ügyében, amit repülőterek felújítására fordíthatna az ország.

Pontosan úgy, mint amikor Fico az SNS, és nem Lajčák mellé állt, amikor az ENSZ migrációs csomagjának elfogadásáról volt szó. Ha ez most is így lenne, az végleg a Smer euroatlanti politikájának végét jelentené. 
Danko néhány napja alaposan kiosztotta Pellegrinit: 

Számunkra teljesen lényegtelen, hogy Pellegrini miket beszél. Csak a véletlennek köszönheti, hogy kormányfő lett, amit mond, annak nincs semmilyen politikai súlya. Az a lényeg, amit Robert Fico mond a koalíciós tanácson.

Peter Pellegrini ugyebár a miniszterelnök, akinek módjában áll akár egyszerre leváltani az SNS három miniszterét, Peter Gajdošt, Martina Lubyovát és Gabriela Matečnát, de Danko azt üzeni neki, teljesen mindegy, hogy mi a véleménye. Nyilván azzal számol, hogy Fico majd rendet csinál Pellegrinivel és Lajčákkal. De Fico ezt csak azon az áron tehetné meg, ha már nem is rongyként bánna a külügyminiszterével, mint eddig, hanem egyenesen lábtörlőt csinálna belőle, amibe bárki beletörölheti a lábát. A kormányfőből pedig egy pofozóbábut, amin kiélheti magát a frusztrált Danko, aki már jó ideje úgy viselkedik, mint a meleg vizet áruló orosz házaló ügynök.

Ha Lajčák és Pellegrini elfogadja ezt a szerepet, csak azt kapják, amit megérdemelnek. Maradék méltóságukat is félredobva szolgálhatják Dankót és Ficót, amíg be nem fejezi ez a kormány. 

Jól mutatja, hogy a Smer elnökének mentális állapota milyen rohamosan romlik, ahogy ismét rátámadt a sajtóra. A napokban már azt is elolvashattuk a lapokban, hogyan akart Marián Kočner egy „koalíciót” létrehozni az újságírók ellen azokból, akik a botrányaik miatt címlapra kerültek.

Radomír Bžán ügyvédnek (akinek 77 millió eurós sikerdíjat akarnak adni, mert képviselte az államot a bősi vízi erőmű perében) ezt írta: 

Közös az ellenségünk. Azt akarom, hogy egyszer s mindenkorra jól adjunk a…!!! Rohadt firkászok. Van egy tervem.

Minden üzenetéből, amit Kuciakról vagy más újságírók-ról írt, sütött a gyűlölet.
Amit Fico az utóbbi időben művel, azzal lassan utoléri Kočnert. Az újságírók szerinte már nem is kormányellenesek, hanem szlovákellenesek, mediális bűnszervezetet hoztak létre és tönkreteszik az országot. Az a politikus, aki kijelenti az újságíróknak, hogy „önök a legelvetemültebb bűnözők a világon, és önök okozták a legtöbb kárt ennek az országnak”, akkor is veszélyes, ha nem gondolja teljesen komolyan, amit mond. Hát még akkor, ha teljesen komolyan mondja.
A szerző a Trend hetilap munkatársa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az EB büntetné Szlovákiát egy régi kartell miatt

Algériára új aranykor köszönthet

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?