Vélemény

Egyszerű üzenet

Többektől hallom, hogy szombaton nem mennek szavazni. Azt mondják, nem érdekli őket, hogy mi lesz. Úgysem változik semmi. A politikusok úgyis csak a maguk hasznát nézik. Az unióba is csak a pénz vonzza őket.
Lampl Zsuzsanna

2019. május 24. 11:00

epvalaszt
Ľubomír Kotrha karikatúrája

Minek is érdekelne bennünket a jövő? Idős rokonom mondta a halála előtt, hogy csak addig ne legyen háború, amíg ő él, aztán már mindegy. Szavai megdöbbentettek, de aztán arra gondoltam, hogy biztos a betegség okozta keserűség szólt belőle. Igaz, nem voltak utódai, de volt szerető férje, hogyan lehetett hát mindegy, mi lesz később, azután? De még ha az embernek senkije sincsen, akkor is ott van neki ő maga, s a lényünkből eredő önzés miatt azt gondolnám, hogy elsősorban saját magunk miatt nem lehet mindegy, hogy mi történik velünk, körülöttünk.

Nem változik semmi. Persze, csak épp mindig új dolgokba ütközünk. Van jó is, rossz is, de az tény, hogy az életszínvonalunk nő, egyre többet utazunk, a környezetünk épül és szépül. 

Leszámítva mondjuk a kukák köré dobált ételt, ruhákat, bútorokat, amit látva eleink, akik megcsókolták a kenyeret, óvták a ruhájukat, és egy életre vásárolták a bútort, azon nyomban visszaugranának a sírba. Tőlük kellene megkérdezni, van-e változás.

És a politikusok? Lehet őket szidni, utálni, az utóbbi nagy divat, de ez nem terelheti el a figyelmet a lényegről: hogy amikor választhatok, megtegyem. Mert én fogok választani. És azt választom, akit én akarok. Nem érdekel, mennyit fog keresni. Az irigység, akár a harag, rossz tanácsadó.

Aki viszont úgy dönt, hogy elmegy szavazni, szembesülhet egy specifikus magyar dilemmával.

Több magyar is kérdezte tőlem, hogy az új szlovák pártra fogok-e szavazni. Érdekes, hogy nem azt kérdezték, kire fogok szavazni, hanem egyenesen ezt a pártot említették. Álmomban sem szavaznék rájuk, mondtam. Én magyarokat választok. Elcsodálkoztak, merthogy a felmérések szerint nincs esély magyar képviseletre. És ha nem akarjuk Kotlebát, akkor állítólag erre a szlovák pártra kell szavaznunk. Nem igaz, nem kell! Ez durva félrevezetés. 

Egyébként meg nem érdekelnek a felmérések. Nálunk is érvényes, hogy az ügynökségek nemcsak mérik a közvéleményt, hanem a közvélemény-kutatások által befolyásolják, alakítják is. Ha elfogadjuk, amit sugallnak, akkor persze hogy nem lesz magyar képviselet. Csakhogy nem az a valóság, amit ők mérnek, hanem az, amit mi teszünk. A kellő pillanatban. A mi választásunk a valóság. Egyszerű, ugye?

Egy újságíró panaszolta nemrég, hogy a magyarok nem olvassák a magyar lapokat. Most ugyanő megkérdezte tőlem, miért baj az, ha egy magyar szlovákra szavaz. Nem baj, mondom, mint ahogy az sem baj, ha a szlovák újságokat olvassa.
Mintha kicsit meghökkent volna.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
vakcina

Sokan politikai kérdésként tekintenek az oltás beadatására

A vitatott állásfoglalás az Európai Uniót a Szovjetunióhoz, a kommunista diktatúrához hasonlítja⋌(TASR-felvétele)

Hunyadi: A jogállamisági mechanizmust elutasító állásfoglalás több félrevezető információt tartalmaz

koronavírus rendőrség határ

December 7-től az ingázóknak is tesztet kell felmutatniuk a határon

maradona

Adiós, Diego!

országos tesztelés

Több Regionális Közegészségügyi Hivatal is tesztelőpontot hoz létre

Balázs Fecó mti
Frissítve

Elhunyt Balázs Fecó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.