A papír bátorság

<div>Okos könyvekben írják, hogy aki tudatosan akar élni és bármiben sikeres akar lenni, annak először is célokat kell kitűznie, majd azok megvalósításán kell ügyködnie, méghozzá fokozatosan, pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen (József Attila már rég megírta, igaz, nem életvezetési könyvben, hanem csak egy, na, hogyishívják, versben).</div><div>&nbsp;</div>

Egyetértek. Azzal is, hogy ilyenkor segít, ha az ember nemcsak fejben tartja a céljait és a feladatait, hanem le is írja őket. Mert a papírra vetett szó biztos pontot jelent. Garanciát arra, hogy tényleg komolyan gondoljuk. Nem a papír fogja helyettünk megcsinálni, de bizonyított, hogy jobban igyekszünk. A papír kötelez. Jobban, mint a szó, ami tudjuk, elszáll. A papír nem fölösleges. Ugyanakkor sok együtt élő pár divatos mantrája, hogy a papír fölösleges. Minek összeházasodni, azzal semmi sem változik, az csak egy papír. Különben is, válságban a házasság, lásd a sok válást. Ami igaz is. Mármint, hogy sokan elválnak (sokan meg nem). De hogy válságban lenne a házasság? Az emberek, az ő értékeik, önképeik vannak válságban. Hisz nemcsak a házasságok egy része bomlik fel, hanem az együttéléseké is, de erről kevesebb szó esik. Igaz, nincsenek idevágó statisztikák, mert ha nincs valami hivatalosan „lepapírozva”, annak a statisztikákban sincs nyoma. De attól a jelenség még létezik. Akkor az együttélések is válságban vannak? A végén ott leszünk totál egymagunkban? Aztán a nagy válságban a bal felünk megválik a jobbtól? Sokan mondják, papír nélkül is szeretik egymást. De a papír nemcsak az aktuális szerelemről szól. Hanem arról, hogy mindketten merjük vállalni azt az időt is, amikor az agyamra fogsz menni, merthogy ilyen időszak is van ám. És emlékeztet arra, hogy amint régen szerettelek, ha ez tényleg mélyről jött, akkor újra szeretni foglak, mert a szerelem áram(lás), vannak kilengései, néha jó nagyok. És kötelez arra, hogy ne hagyjalak el, csak azért, mert úgy érzem, nekem ez kijár az élettől, jogom van mindenre bármi áron. Persze nem a papír fog dolgozni a kapcsolatunkon. Nem buzdítok én házasságra, hiszen lehet papír nélkül is együtt élni boldogan. Sőt, együttélésre sem buzdítom azokat, akik félelemből, számításból, erőszakból vannak együtt, bár talán szerelemnek hiszik. Csak azt gondolom, akik tényleg szeretik egymást, azoknak nem kell félniük a papírtól. A megpecsételt felelősség magasabb szintre emelheti a kapcsolatot. Ezt sokan tudják. Kriszta, Pityu, Enikő, Ödi, Marika, Peti, Krisztina, Ákos és a többiek – bennük volt bátorság. Most már csak pontosan, szépen, ahogy a csillag... Hisz tudjátok. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?