A figyelem elterelése

fotókiállítás k

Nagyon felkapott lett a hír, miszerint a Magyar Nemzeti Múzeumban a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítást (World Press Photo) a 18 évnél fiatalabbak nem tekinthetik meg.

A kiállítás egy része kapcsolódik az LMBTQ+-csoporthoz, így a gyermekvédelmi törvényt ráhúzva korlátozásokat rendeltek el. Voltak már tüntetések, felszólalások és egyebek – itt jön a kérdés, hogy miről is tereljük el valójában a média (és az emberek) figyelmét, mert ez nem lényeges probléma. Ez egy lakossági provokáció. Nagyon kevés 18 év alatti megy el egy fotókiállításra, kisgyermekkel meg főleg. Dobtak a médiának és az embereknek egy csontot…

A Mi Hazánk párt szerint egy fotósorozat az LMBTQ+-embereket népszerűsíti, a múzeum főigazgatója úgy véli, hogy semmilyen propagandát nem folytatnak, de a fenntartó kérésének eleget kell tenni. „Amit a gyermekvédelmi törvény kíván…” Az ügyben megszólalt a független fotográfiai szervezet igazgatója is: „Semmi explicit vagy bántó nincs ezekben a képekben. Ez a sorozat érzékeny és őszinte bemutatása annak, hogyan él egy idős, Fülöp-szigeteki LMBTQ+-közösség. Mindenkit arra bátorítanék, hogy a honlapunkon nézze végig a sorozatot, és vonja le a saját következtetéseit!”

Végignéztük Hannah Reyes Morales fotósorozatát, ami tényleg nem akar semmi többet, csak bemutat egy idős közösséget, élik az életüket. Ha erotikus lenne, ha történne a képeken fizikai együttlét vagy bármi, ami egy kicsit is megközelíti azt, ami 18+-os karikát érdemel, akkor oké. De semmi. Természetesen a gyermekvédelmi törvény értelmében ha valahol van egy kis LMBTQ+, máris lakat kerülhet rá (gondoljunk csak a fóliás könyvekre!). Ha így folytatja Magyarország, akkor lassan már mozi sem lesz, mert ahol megjelenik egy leszbikus, homoszexuális, biszexuális vagy transz karakter, akkor azt nem lehet majd vetíteni (mellesleg megjegyzem, hogy a filmek 99%- ban már ez a jelenség ott van).

Hova tartunk? Magyarországra visszatér a szocializmusnak az a része, ahol pult alatt adtak-vettek az emberek könyveket, lemezeket, kazettákat? Kalóz DVD-kért fognak átmenni a határon, hogy megnézhessék a legújabb James Bond-filmet, mert lesz benne egy „talán” meleg karakter? Vagy mire jó ez az egész? Kirekesztjük az LMBTQ+-társadalmat, és eljutunk arra a pontra, hogy 40-50 évig depresszióban fognak élni férfiak és nők, mert titkolni kell a másságukat? Annyira kíváncsi lennék, mi történne akkor, ha az egyik törvényhozónak lenne egy meleg gyereke, és kirekesztené őt az általa is megszavazott törvény… (Betömik a száját néhány millióval, és tovább bólogat a családja ellen?)

Minden csoda három napig tart, azt mondják legalábbis. Foglalkoztunk három napig a Magyar Nemzeti Múzeummal, három napig az LMBTQ+-közösséggel, három napig a tüntetőkkel, a negatív reklám is reklám, reméljük, sok felnőtt elment és megnézte a kiállítást. Ez idő alatt megszületett valami kis huncutság a háttérben, a média és a nép kapott egy hétre elegendő rágnivalót, s élünk tovább, mint Marci Hevesen vagy hát Mészáros a Széchenyi-hegyen.

Amúgy is ez egy teljesen felesleges téma, hisz minden magyar háztartásnak van 13 millió forintos megtakarítása (átlagosan persze), nem fognak most ilyen múzeumi „marhaságokkal” foglalkozni, van mit a tejbe aprítani…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?