Vélemény

A bűnbak

Menesztése után is célkeresztben van a szlovák közmédia volt munkatársa. Elkövetett egy óriási hibát, a legnépszerűbb közösségi oldalon megkérdezte, miért ne tehetne „egy bizonyos dolgot” a családját meglopó romával.
ÚJ SZÓ ONLINE

2014. június 7. 15:35

túsz

Ha valamelyik honlapon, álnév mögé bújva írja ezt, a haja szála se görbül. Sőt, jó néhányan lájkolták volna. Aki figyeli a fórumokat, főleg azokat, amelyeken kisebbségekről van szó, láthatja, egyre több a rasszista bejegyzés. Talán akkor sem büntették volna meg a televízióst, ha politikusként vagy mondjuk az elnöki hivatal osztályvezetőjeként mondott volna ilyesmit.

Bemondóként viszont el kellett vinnie a balhét. Ami rendben is van, közszolgálati intézmény nem tolerálhat ilyen kijelentést, még akkor sem, ha azt egy károsult teszi. De most már bocsássunk meg neki és hagyjuk élni. Egy ilyen bejegyzésből nem következik automatikusan, hogy az illető fajgyűlölő. A fórumozók egy része viszont az. Ráadásul, ahogy lenni szokott, átestünk a ló másik oldalára. Végre van egy kirakatbábu, akibe nagyokat lehet rúgni. Egy celeb – akiről mindent tudunk, csak azt nem, mi a foglalkozása – felszólította a kirúgott műsorvezetőt, kérjen elnézést a romáktól. Ha utánanézett volna, tudná, hogy ez már megtörtént. De az nyilván fel se merült benne, hogy ha már idáig fajultak a dolgok, a tolvajló romának is illene megszólalnia, bocsánatot kérnie. Lehet, hogy ő megússza, a bemondó viszont a karrierjével fizetett.

Nem ismerem közelebbről a kirúgott hölgyet. Tételezzük fel, ez a munka volt az álma, s mindent megtett, hogy idáig eljusson. Óriási hibát követett el. De tegyük a szívünkre a kezünket: mondtunk valaha meggondolatlanul olyat, amit később megbántunk? Bizonyára. S ha mindannyian a munkánkkal fizettünk volna érte, kevesen dolgoznánk jelenlegi munkahelyünkön. Őt egy életre megbélyegezték, a média kapui bezárultak előtte. Sőt, bizonyára nincs olyan cég, amely most alkalmazná. A történtek kapcsán, a hibázó televíziós után most már ideje volna megbüntetni a fajgyűlöletüket az interneten kiélőket is, akik bárkit kedvükre gyalázhatnak. És persze a betörőket is illene, akik közül sokan megússzák, vagy jelentéktelen büntetést kapnak.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Hunčík Péter

Maradandó sorsesemény

Ursula von der Leyen

Nem bízhatunk az unió múlt héten bejelentett mentőövében

matovič trianon

Matovič: Építsük közösen Szlovákiát

Sólymos László

A Híd és a Magyar Fórum az alkotmány preambulumának módosítását szorgalmazza

skalica

II. fociliga: óriási az elégedetlenkedés, visszaléphet a Skalica

Kalmár örült, Holman nem

Esti mérkőzések várnak a DAC-ra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.