6662

Nem sok jót írt a világról az Amnesty International. Igazságtalanság, egyenlőtlenség és büntetlenség jellemzi az embereket, az elmúlt hatvan évben nem érvényesültek az emberi jogok. A legnagyobb terjedelmet a romákat ért jogsérelmeknek szenteli éves jelentésében.

Nem sok jót írt a világról az Amnesty International. Igazságtalanság, egyenlőtlenség és büntetlenség jellemzi az embereket, az elmúlt hatvan évben nem érvényesültek az emberi jogok. A legnagyobb terjedelmet a romákat ért jogsérelmeknek szenteli éves jelentésében. Az utóbbi években nem volt jelentős változás a romák életkörülményeiben, sok roma továbbra is a társadalom peremén, szegénységben él. A roma gyerekek kisegítő iskolába járnak, vagy elkülönített iskolába, a roma telepeken nincs víz, villany, sőt a közlekedés is megoldatlan, ezért el vannak zárva a világtól. A jelentés Szlovákiával kapcsolatban kiemeli, Érsekújvárból akaratuk ellenére telepítettek ki romákat, és visszatér a roma asszonyok illegális sterilizálására, amiért a kassai Alkotmánybíróság döntése értelmében 50-50 ezer korona kártérítést fizettek nekik.

Ezúttal arra várjuk olvasóink válaszát, környezetükben hogyan viszonyulnak a romákhoz, és a romák hogyan viszonyulnak a többi lakoshoz.

Válaszukat a következő formában küldjék: ujszo(köz)válasz(köz)név, telefonszám.

Az SMS-t a 6662-es telefonszámra küldhetik a T-Mobile vagy az Orange hálózatból. Egy SMS ára 3,- korona áfával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?