Utazz

Utazásra csábító árak, itt az akciós repülőjegyek télre

Ha megnézzük a légitársasá­gok ajánla­tait, az őszi, téli időszak­ra, akkor örömmel konstatálhat­juk, hogy a nyári csúcsszezon után ismét visszatértek az akciós árak, szinte alig van olyan célállomás, ahova ne lenne kedvező jegyár. De merjünk-e foglalni?
author
Szabó Laci

2022. augusztus 19. 17:30

New York (képünkön) 339 euróért foglalható, de aki télen szeretne fürdeni, annak Miami is jó választás (499 euró)
New York (képünkön) 339 euróért foglalható, de aki télen szeretne fürdeni, annak Miami is jó választás (499 euró) - Fotó: shutterstock.com

Még mielőtt a konkrét jegyárakra térünk, ejtsünk néhány szót egy valós, megalapozott félelemről. Sokakban felmerül ugyanis a kér­dés, hogy merjen-e utazást, repü­lőjegyet foglalni a téli időszakra, mi lesz, ha újra jön egy hullám, ami ismét lezárásokhoz, bezárá­sokhoz vezet? Bár nehéz jósolni, de most azt látni, hogy a társada­lom nagy része már védett, vagy az oltástól, vagy egy esetleges fer­tőzéstől, így, ha lesz is hullám, az már nem okoz olyan felfordulást, mint amit 2020-tól csaknem két éven át tapasztaltunk. Hacsak nem üti fel valamilyen extrém veszélyes variáns a fejét, akkor szinte kizárt, hogy a korábbihoz hasonló korlá­tozásokat vezessenek be az orszá­gok, legfeljebb „csak” újra szükség lesz a maszkra, oltási igazolásra. Vagyis aki szeretne, az nyugodtan foglaljon (ha bármi történne, ak­kor a légitársaságok, szállások ru­galmasan átfoglalják a jegyet, a ko­rábbi tapasztalatok alapján), annál is inkább, mivel most ismét akciós árakon lehet jegyeket vásárolni.

Az utóbbi napokban megszaporod­tak az olyan hírlevelek, üzenetek, amelyek rendkívüli kedvezmé­nyekről tájékoztattak. Volt New York 219 euróért (igaz, barcelonai indulással), Seychelles-szigetek 299 euróért, Bangkok 349 euróért, és még folytathatnánk a sort. Euró­pán belül a nyári szezon végén, és a téli menetrendben – ami október végén kezdődik – szinte mindenho­va találunk 20–50 euróért repülője­gyet, alig van pár célállomás, ahol a minimális árszint ennél magasabb.

Ha a távolabbi célállomásokat néz­zük – márpedig a téli utazásoknál ezek a népszerűek, hiszen egzoti­kus helyekre szólnak –, akkor jól látható, hogy jelentősen csökken­tek az árak. Bangkoknál maradva, míg júniusban arról írtunk, hogy a legolcsóbb jegy a thai fővárosba 1650 euró volt, most ez 400 euró alatti áron is foglalható. De szin­te az összes, táblázatban szereplő desztinációra el lehet mondani, mi­nimum felére csökkentek az árak, de sok helyen még ennél is kedve­zőbb a jegyár. Kiemelnénk New Yorkot, ami csak 339 euró, vagy aki télen szeretne fürdeni, annak Miami is jó választás (499 euró). Az egzotikus Zanzibár is 500 euró alatti áron foglalható.

Az árakból az látszik, hogy a nagy drágulás egyelőre csak az idei nyári szezont érintette, őszre, télre vissza­térnek az akciók. Érdemes foglalni.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A Szlovák Orvosszakszervezet küldöttsége a keddi tárgyaláson sem tudott megegyezni az egészségügyi minisztériummal

Napról napra egyre több orvos mond fel

f

Az elit nyomozó szerint ilyen büntetést kaphat a pozsonyi gázoló

d

Pozsonyi gázolás – További áldozatok kiléte került nyilvánosságra

Azonnali segítséget kért egy ukrán katonatiszt Debalcevéből

Legyőzték az orosz elit csapatokat, folytatják előretörésüket az ukrán katonák

f

Kiderült, mennyivel hajthatott a pozsonyi gázoló

zelenszkij k

Zelenszkij aláírta azt a rendeletet, amely lehetetlenné teszi, hogy valaha is tárgyalóasztalhoz üljön Putyinnal

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.