Utazz

Mit hozhatunk a csomagban adó- és vámmentesen?

430 euró. Ez a maximális értéke annak az ajándékmennyiségnek, amit adó- és vámmentesen hozhatunk haza az EU-n kívüli országokból, például a népszerű nyaralóhelyekről (Tunézia, Egyiptom, Törökország, USA, Kuba, Thaiföld, Egyesült Arab Emírségek stb.).
Szabó Laci

2016. július 21. 13:11

A 15 évesnél fiatalabb utasoknál a felső határ 150 euró. Ez az érték akkor érvényes, ha repülővel utazunk, közúton a felső határ 300 euró. Nem mindegy, mit pakolunk a csomagba, ugyanis számos korlátozás van érvényben. Dohánytermékből például csak 200 szál cigarettát, vagy 100 szál rövid szivart, vagy 50 szál szivart, vagy 250 gramm dohányterméket szállíthatunk a szabályok szerint. Alkoholnál is vannak korlátozások, ezek pedig a következők: 1 liter (22 %-nál magasabb alkoholtartalmú termék), vagy 16 liter sör, vagy 4 liter bor, vagy 2 liter pezsgő, vagy 2 liter alkohol (22 százaléknál alacsonyabb alkoholtartalommal). Parfümökre nincs korlátozás, azonban a teljes érték ez esetben sem haladhatja meg a 430 eurót. Kávéból legfeljebb 500 gramm hozható be, míg teából 100 gramm. A többi termékre, személyes használatra, vagy ajándékra nincs korlátozás, csak annyi, hogy az összérték nem haladhatja meg a 430 eurót, vagy hogy a termékek mennyisége nem keltheti azt a gyanút, hogy azzal az utas üzletszerűen szeretne kereskedni. (szl)

Önnek ajánljuk

Pellegrini: bár a Smernek új listavezetője van, a cél ugyanaz

Frissítve

Hétre emelkedett az eperjesi gázrobbanás halálos áldozatainak száma

Lesz-e rock and roll a Téglamezőn?

Ficónak kórházba kellett mennie, nem tud fellépni a Smer ünnepi kongresszusán

14 személyt láttak el az eperjesi kórházban a robbanással kapcsolatban

Szombat reggelre sikerült eloltani a tüzet Eperjesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.