Utazz

Levegőben robbant egy Boeing 737-es hajtóműve

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. április 18. 02:54

Felrobbant a Southwest amerikai légitársaság New York – Dallas járatát tejesítő Boeing 737-700-as repülőgépének bal oldali, egyes számú hajtóműve. Egy utas életét vesztette a balesetben.

Felrobbant a Southwest amerikai légitársaság New York – Dallas járatát tejesítő Boeing 737-700-as repülőgépének bal oldali, egyes számú hajtóműve. Egy utas életét vesztette a balesetben.

A WN 1380-as számú járatot teljesítő N772SW lajstromjelű repülőgép hajtóműve a La Guardia repülőtérről végrehajtott felszállást követően mintegy 15 perccel, körülbelül 31 ezer lábas magasságon hibásodott meg. A járat személyzete vészsüllyedést hajtott végre, majd a repülőgép legközelebbi alkalmas repülőtéren, Philadelphiában mintegy 20 percen belül leszállt – írja az Airportal magazin.

A Boeing 737-700-as hajtóművének teljes szívótorok része és a hajtómű borításának több darabja levált. A hajtómű egyes leszakad darabja az utaskabin legalább egy ablakát betörték.

A repülőgép legalább egy utasa sérüléseket szenvedett, a CNN információi szerint egy embert kórházba szállítottak. A leszállást követően az FAA rövid időre elrendelte a repülőtér forgalmának részleges korlátozását. Később az NTSB azt közölte, hogy a járat egyik utasa elhunyt.

A repülőgép utasai egy hangos robbanás szerű hangról számoltak be, melyet követően a repülőgép hirtelen süllyedésbe kezdett, többen pánikba estek a fedélzeten. Az oxigénmaszkok a nyomáscsökkenés következtében működésbe léptek.

A járat fedélzetén 143 utas és öt fős személyzet utazott.

Az N772SW lajstromjelű, Boeing 737-7H4 típusú repülőgépet 2000-ben gyártották, 2000 júliusában vette át a Southwest légitársaság. A repülőgépet CFM56-7 hajtóművekkel szerelték fel.

2016. augusztusában hasonló eset történt a Southwest egy másik Boeing 737-700-asával, az ügyben a Nemzeti Közlekedés Biztonsági Felügyelet (NTSB) vizsgálatot indított, egyelőre nem tudni, hogy a két eset kiváltó okai között van-e bármilyen összefüggés.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"301498","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Önnek ajánljuk