Utazz

Bírságolnak Júlia házánál

ÖSSZEFOGLALÓHadat üzent Verona városa azoknak a szerelmespároknak, akik nevüket vagy szerelmes üzenetüket vésik Júlia házának falába: 25 és 500 euró közötti pénzbüntetés várhat ugyanis rájuk. Azt is megbüntetik, aki rágógumit ragaszt a falra – jelentette be Flavio Tosi polgármester.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. november 22. 18:00

ÖSSZEFOGLALÓ

Hadat üzent Verona városa azoknak a szerelmespároknak, akik nevüket vagy szerelmes üzenetüket vésik Júlia házának falába: 25 és 500 euró közötti pénzbüntetés várhat ugyanis rájuk. Azt is megbüntetik, aki rágógumit ragaszt a falra – jelentette be Flavio Tosi polgármester. Naponta érkeznek tömegek a Shakespeare műve alapján híressé vált ház belső udvarára, az erkély alá. A párok Rómeó és Júlia történetére emlékezve gyakran itt ígérnek egymásnak örök hűséget, holott ez a főszereplőknek sohasem adatott meg, és maga William Shakespeare sem járt soha Veronában.

A házat 1905-ben szerezte meg a városvezetés a Dal Capello családtól, és a nevek hasonlósága alapján a regényben szereplő Capulet család tulajdonává nyilvánította, így teremtve új turisztikai látványosságot. Turisták ezrei hozzák ide apró cetlire leírt szerelmes ígéreteiket és erősítik a falra. A néphiedelem szerint ugyanis aki így tesz, az egész életében boldog lesz és hűséges marad párjához. Túl sok turista esik azonban túlzásba, és nem papírra, hanem közvetlenül a falra vési ígéretét – panaszkodott a polgármester. (mti)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
pellegrini k

Pellegrini: Szlovákiának új kormányra van szüksége, ne kínozzuk tovább a nemzetet

A független képviselők sikerét hozták a választások

Kék és fehér színkóddal különböztetik meg a választásokat ősszel

ll

Szlovákiai magyar írót díjaztak

liz truss

Brit külügyminiszter: Túl keveset költött a Nyugat Ukrajnára, ezért sikerült Putyinnak lerohannia

mentők rendőrök

Két napja keresnek egy folyó közelében eltűnt kétéves kisfiút, eddig nem találták (FOTÓK)

csapvíz k

Mintha nem lenne elég bajunk – most vízhiány miatt hirdettek vészhelyzetet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.