Utazz

Alvókabinok lesznek a repülőgépek rakterében

A repülőgépek fedélzetének padlószintje alatti raktérben elhelyezhető hálókabin-modulok fejlesztéséről és piaci bevezetéséről állapodott meg az Airbus és a Zodiac Aerospace – írja az Airportal.hu légügyi magazin.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. április 12. 02:27

 

A repülőgépek fedélzetének padlószintje alatti raktérben elhelyezhető hálókabin-modulok fejlesztéséről és piaci bevezetéséről állapodott meg az Airbus és a Zodiac Aerospace – írja az Airportal.hu légügyi magazin.

A két gyártó közlése szerint a repülőgépek rakterébe beszerelhető háló-modulok új lehetőségeket nyitnak meg az üzemeltetők számára, hogy hozzáadott értékű szolgáltatásokat kínáljanak az utasaik számára a hosszú távú járataikon. Az új modulokat úgy tervezik meg, hogy azok könnyen és egyszerűen behelyezhetők legyenek az áruszállító konténerek helyére, akár egy tipikus fordulóidő alatt.

A repülőgépek rakterének speciális padlózatát, valamint a be és kirakodásra szolgáló rendszert nem kell módosítani a modulok elhelyezéséhez.

A Zodiac Aerospace közlése szerint a koncepció számos légitársaság részéről pozitív fogadtatásban részesült az első mock-upok alapján. A gyártó szerint az új termékhatalmas lépés lehet az utaskomfort és utazási élmény területén.

A gyártók 2020-tól szeretnék kínálni az akkorra már hatóságilag tanúsított modulokat a vásárlóknak a megállapodás szerint.

Az új alvókabinok elsőként az új gyártású A330-as típusú repülőgépekhez lesznek választhatók, de az üzemeltetők kérhetik majd akár utólag is a már forgalomban lévő gépeikhez. A gyártók tanulmányozzák, hogy az alvómodulokat az A350 XWB típusokon is alkalmazni lehessen.

Az új, innovatív termék tervezése során az Airbus és a Zodiac Aerospace az alsó fedélzeten elhelyezett személyzeti pihenőmodulok (CRC – crew rest compartment) kialakítása során megszerzett tapasztalatait használja fel.

A Qantas vezérigazgatója, Alan Joyce április elején adott nyilatkozatában már beszélt arról, hogy a „Project Sunrise” elnevezésű programja keretében a légitársaság igyekszik javítani az utasok kényelmét az ultrahosszú járatokon. Ennek részeként a repülőgépek rakterének egy részében olyan tereket alakítanának ki, ahol az utasok mozoghatnának repülés közben, de szó van arról is, hogy a vonatokhoz hasonló alvókabinokat is alkalmaznának. (Airportal)

 

 

 

Önnek ajánljuk

Taszítja a fiatalokat a politika

GALÉRIA: Pozsonyban ülésezett a MIDAS igazgatótanácsa

Trump azt állítja, soha nem adott utasítást Michael Cohennak törvényszegésre

„Mindenkinek van mániája”

Darabokra szedték a költségvetés-tervezetet Érsekújvárban

Ajándékcsomagokat kaptak a rászoruló családok Dunaszedahelyen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?