Mit jelent az Új Szó Bugár Bélának, Menyhárt Józsefnek és Tokár Gézának?

Milyen szerepet játszik életében az Új Szó? Erről faggattuk ma Bugár Bélát, Menyhárt Józsefet és Tokár Gézát.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. december 13. 09:57

Új Szó lap

Milyen szerepet játszik az életében az Új Szó?

Bugár Béla, a Híd elnöke:

A legrégebbi hazai magyar napilapunkat már szüleim is járatták. Én diákként kezdtem olvasni, és túlzás nélkül állíthatom, hogy mind a mai napig az Új Szóval (is) kezdem a napot. Ráadásul hűséges maradtam a lap nyomtatott változatához, napközben online is rákattintok, de az előző nap eseményeit a reggeli kávé mellett a „printben” futom át. 1948.december 15-én pártlapként indult. Azóta nagyot fordult a világ, s az Új Szó a hazai szabad sajtó szerves részeként egyetlen magyar napilapként talpon tudott maradni. Remélem, hogy a századik születésnapján is leírhatom ezt a talpon maradásról szóló gondolatot, mert bízom abban, hogy a piacon, a digitális tartalmak világában is helytáll. Ehhez kívánok sok szerencsét és elegendő olvasót. Az olvasóknak pedig objektív és kiegyensúlyozott tartalmat és naprakész munkatársi gárdát.

Menyhárt József, az MKP elnöke:

Az Új Szó számomra mindenképpen a múlt: a gyermekkort, majd az ifjúkort idézi. Gyermekként naponta láttam, ahogy a szüleim a kezükbe veszik és beleolvasnak, s elidőznek egy-egy cikk felett. Kamaszként – egyetlen magyar nyelvű napilapunk lévén – engem is érdekelt, ami az újság oldalain megjelent; az volt számomra a legnagyobb élmény, ha közeli ismerőssel találkozhattam a cikkekben... Nemcsak a mi családunkban, hanem akkor még majdnem mindenkinél fontos hírforrás volt az Új Szó, a legfőbb kapocs, amely összefogta a Kelet- és Nyugat-Szlovákia közötti történéseket. (ie)

Tokár Géza, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szóvivője:

Számomra az Új Szó elsősorban a tanulással jelent egyet. Még pozsonyi egyetemista koromban, 2004 környékén kezdtem el hírszerkesztőként dolgozni az újságnál. Minden tapasztalat híján, önbizalommal telve írtam egy e-mailt, amiben közöltem, szeretnék ott dolgozni. Bizalmat szavaztak, kipróbáltak, végül pedig több éven keresztül szerkesztettem mellékállásban a rövidhíreket. Madi Géza, aki azóta sajnos már nincs köztünk, különösen nagy hatással volt rám, gyakorlatilag neki köszönhetően tanultam meg a fogalmazás alapjait és érthető, kerek mondatokat írni – ez sokkal nehezebb, mint elsőre tűnhet. Később is nagy hasznát vettem, hiszen gyakorlatilag azóta is megállás nélkül írok. Pár évvel később a sportrovatban is megfordultam, és ismételten rájöttem, jócskán van mit tanulnom az írásról, a szerkesztésről, de még a tördelésről is. Talán ezért van az, hogy a számomra az Új Szó nem feltétlenül egy napilap – sokkal inkább egy kedvelt munkahely. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus: Európába is eljuthat

sólymos lászló

Sólymos László benyújtotta a lemondását

Közismert "iszogatók" Szlovákia történetében

sólymos balhé

Videón Sólymos László tegnapi dulakodása

Irány az egyetem – lépésről lépésre

Üveggé olvasztotta az ókori áldozatok agyát a Vezúv kitörésekor keletkezett hatalmas hő

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.