SOROZATDARÁLÓ: Jó szex vagy házasság? – ez itt a kérdés

Demos és Shahi

Működhet a vágy és a szenvedély egy hosszú évek óta tartó házasságban két gyerek után? Örök kérdés, amire most a Netflix egy erotikus sorozatot húzott fel. Ez a Vágyak/Valóság.

44 fejezet 4 férfiról: Egy bevállalós pszichológusnő feljegyzései. B. B. Easton nagy sikerű könyve nem árul zsákbamacskát: erotikus ponyva a javából. A Netflix meg is látta benne a lehetőséget, és sorozat formájában dolgozta fel a fáradhatatlan lepedőakrobaták történetét, ami 2021-ben hatalmas sikert aratott. Akkorát, hogy már el is készült a második évad. Az első szezonban a negyven körüli Billie (Sarah Shahi) kezdett kiábrándulni a háziasszonyszerepből, pedig a férje egy igazi szőke herceg fehér lovon, aki ráadásul masszív fizetést visz haza és irigylésre méltó életet nyújt nekik. De mit ér ez az egész, ha hiányzik belőle a SZENVEDÉLY? Billie tehát álmodozni kezd régi díszhímjéről, Bradről (Adam Demos), aztán az álmodozásból hamarosan valóság lesz: viszonyt kezdenek. Az első szezon gyakorlatilag Billie őrlődését és döntésképtelenségét mutatta be nyolc részben, megszámolhatatlan mennyiségű meztelenkedés és szexjelenet kíséretében. Ha odafigyeltünk, némi túlzással a végére jobban ismerhettük Shahi és Demos testét, mint a saját párunkét.
A folytatásban már valami másra volt szükség, ugyanazt a receptet nem lehetett még egyszer megcsinálni. Az alkotók megoldásként azt találták ki, hogy rögtön az elején szétválasztják az álompárt, hogy aztán a végére sok szenvedés után ismét egymásra találjanak (aki most spoilert kiált, annak üzenem: ez annyira nyilvánvaló, mint az, hogy Columbo minden epizód végén elkapja a gyilkost). Ennek köszönhetően a való életben is egy párt alkotó Sarah Shahinak és Adam Demosnak most jóval kevesebb szexjelenet jutott, a sorozat legforróbb pillanatait így a Billie exférjét, Coopert alakító Mike Vogelnek kell megteremtenie, aki kapuzárási pánikos, válófélben lévő negyvenesként a filmben gyakorlatilag mindent megdug, ami mozog, és legalább távolról emlékeztet egy nőre. A második szezonban egyértelműen az ő karakterének szenvedései kerülnek középpontba, de kitüntetettebb szerepet kap Billie legjobb barinője, az időközben ünnepelt íróvá és lifestyle coach-csá avanzsáló Sasha (Margaret Odette) is, aki a független nők szószólójaként adja el magát, ám az imázs veszélybe kerül, miután beleszeret egy pasiba.
Ebben a világban továbbra is mindenki gazdag és szép, és az egyetlen problémát az életükben azt jelenti, hogy nem bírnak a libidójukkal. Bár a Vágyak/Valóság látszólag olyan valós problémákkal is foglalkozik, mint hogy fenntartható-e a szenvedély egy régi házasságban, vagy törvényszerű, hogy előbb-utóbb kihuny a láng, sajnos a megközelítése annyira ötlettelen és klisés, hogy nincs egyetlen érdekes gondolata sem a témáról. Igazi C kategóriás gyöngyszem az annyira rossz, hogy már jó fajtából, amiben a párbeszédek csikorognak, a színészi játék sokszor a röhejesség határát súrolja, a sztori fordulatai erőltetettek, a látványvilág pedig steril – ugyanakkor mégis van az egésznek némi megmagyarázhatatlan bűnösélvezet-faktora, ami miatt nehéz abbahagyni.

Tóth Csaba

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!