Zuzulová lemarad a szocsi olimpiáról

<p>Veronika Velez-Zuzulová a szlovák küldöttség egyik éremesélyese lett volna a szocsi téli olimpián, ám az alpesí síző újabb komoly sérülése véget vetett mostani versenyszezonjának.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Veronika Velez-Zuzulová még egy októberi edzés közben bukott, és az esés következtében részleges keresztszalag-szakadást szenvedett. Az orvosi stáb úgy vélte, műtét nélkül is van 50 %-os esély a gyors felépülésre, így a közelgő szocsi olimpia miatt Zuzulová a konzervatív gyógymód mellett döntött. A december közepén esedékes courcheveli Világkupa-viadalon tervezte megkezdeni az idei versenyszezont. Az első, hétfői Svájcban tartott tréningen azonban elszakadt a sérült térdszalagja.

„Veronika az első ívekben úgy érezte, mintha nem is sérülés, hanem pihenés után tért volna vissza. Nagyon jókedvű volt. De egyszer csak egy roppanást hallott, és belenyilallt az ismerős fájdalom. A lába nem tudta megtartani a testsúlyát, egyértelmű volt, hogy nem kerülheti el az operációt. A lyoni orvos azt kérdezte tőle, hogy szeretne-e még valaha síelni... ”– számolt be a történtekről Róbert Magát, Zuzulová menedzsere.

Az alpesi síző apja (és egyúttal edzője) szerint Zuzulová mindent megtett, hogy ott lehessen a szocsi téli olimpián, ahol a jól sikerült nyári felkészülés után éremesélyesként indulhatott volna. „Csodálom őt, hogy mit meg nem tett az ötkarikás szereplésért. Holott ha belegondolunk, összesen két percnyi versenyzésről van szó a két futamban” – mondta Timotej Zuzula a sportnapilapnak.

A tavalyi Világkupa-sorozat harmadik legjobb műlesiklója érthetően csalódottan nyilatkozott. „Az utóbbi hat hétben mindent elkövettem, hogy visszatérhessek a sípályákra, a térdszalagommal kapcsolatos probléma ellenére. Sajnos a térdem ebben nem működött velem együtt, így be kell jelentenem, hogy oda az olimpiai szezonom – írta egy közösségi oldalon Zuzulová. – Most rehabilitáció jön megint, aztán január 2-án fognak megműteni. De továbbra is azzal fogok foglalkozni, amit a legjobban szeretek, és ígérem, hogy a következő idény első versenyén, novemberben Leviben újra ott leszek a pályán.” (TASR, SITA, šp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?