Zuzulová és Vlhová együtt a dobogón!

Flachau |

<p>Veronika Velez-Zuzulová az első, Petra Vlhová a harmadik helyen végzett a női alpesi sízők Világkupa-sorozatának flachaui versenyén műlesiklásban.</p>

Zuzulová kedden is győzött Flachauban, ahol más helyszínek hóhiánya miatt rövid időn belül két versenyt is rendeztek. Zuzulová ismét bizonyította, hogy az osztrák pálya rendkívül fekszik neki: az első körben a második legjobb időt érte el a francia Noens mögött.

Petra Vlhová is nagyszerűen versenyzett, bár az első körben csinált egy nagyobb hibát, nem esett ki, és végül nem is szedett össze túl sok hátrányt, az ötödik helyről várhatta a folytatást.

Az esti második körben a keddi versenyhez hasonlóan pénteken is havazott, de mint Zuzulová utóbb elárulta, most sokkal jobb volt a pálya.

Vlhová a rá jellemző agresszív stílusban vágott neki a pályának, a felső szakaszon vesztett néhány századmásodpercet, de az alsó részt nagyszerűen teljesítette, át is vette a vezetést. A cseh Šárka Strachová csak mögé jött be, a szakági Vk-t vezető svéd Frida Hansdotter azonban megelőzte.

Ezután következett Veronika Velez-Zuzulová, aki már a pálya felső szakaszán növelni tudta előnyét Hansdotterrel szemben, és ez ki is tartott a célig – a második körben Zuzulová volt a leggyorsabb.

Már csak Nastasia Noens volt hátra, aki korábban még soha nem vezetett az első kör után: a francia versenyző sízésén meg is látszott az idegesség, s végül csak a negyedik helyre jött be, Vlhová mögé.

Mindez azt jelentette, hogy az alpesi sízés történetében először egyszerre két szlovák versenyző is dobogóra állhatott a Világkupában: Zuzulová az első, Vlhová pedig a harmadik helyen végzett. Zuzulovának ez volt a 4. Vk-futamgyőzelme, hármat műlesiklásban, egyet pedig párhuzamos műlesiklásban ért el.

„Ez hihetetlen. Az első Vk-győzelmemre annak idején három évet kellett várnom, most meg három napon belül kétszer nyertem. Nem bántam, hogy nem vezettem az első forduló után, nekem ez így kényelmesebb, mint ha én lennék az éllovas” – nyilatkozta Zuzulová, aki pályafutása során 23. alkalommal állhatott Vk-dobogóra. A szakági Vk-ban 420 ponttal feljött a második helyre Frida Hansdotter mögött (505 pont), Petra Vlhová pedig a harmadik helyen áll (320 pont).

Március elején 30 év után ismét Szlovákiába is ellátogat a Vk-sorozat: a két szlovák műlesikló eredményei előrevetítik, hogy Jasnán nagyszerű versenyre van kilátás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?