Zuzulová első Vk-futamgyőzelme

<p>Pályafutása legnagyobb sikerét érte el szombaton Semmeringben az alpesisí-Vk-n a szlovák Veronika Velez-Zuzulová: végre felállhatott a dobogó legfelső fokára egy Világkupa-versenyen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Zuzulová már a semmeringi műlesiklóverseny első futamában megmutatta, hogy kirobbanó formában van: egyetlen apró megingás nélkül siklott végig a pályán, mindössze 55 századmásodperccel lemaradva a szlovén Tina Maze mögött. A Vk-sorozat éllovasa azonban nem tudta megőrizni előnyét a második futamban, mint ahogy a kitűnően hajrázó német Kathrin Zettel sem tudott elég gyors lenni, így Zuzulová 1:37,28-as idővel megnyerte a viadalt.

„Nehéz most megszólalnom, végre teljesült az álmom. Annyi sok verseny után végre sikerült. Mivel kis országból vagyok, mindig nehéz dolgom volt. Nem tudom, miért pont most jött össze a győzelem. Talán azért, mert nagyon sok szlovákiai drukker volt kint a helyszínen. És persze mert minden klappolt – próbált értékelni a verseny után a 28 éves síző. – Az utolsó részidőm láttán sem hittem benne, hogy nyerek. A múltban már többször megtörtént, hogy egy hajszállal maradtam le az elsőségről. Csak akkor mertem örülni, amikor Maze átjött a célon, és a neve mellett nem zölddel, hanem pirossal írták ki az idejét.”

Zuzulová összességében 14. alkalommal állhatott fel Vk-versenyen a dobogóra (eddig hat második és hét harmadik hely volt a mérlege), és a szakági pontversenyben is felkapaszkodott a dobogóra.

„Amikor a szlovák himnuszt játszották, el is sírtam magam. Elképesztően jó érzés nyerni. Megérte a sokévi kemény munka – mondta Zuzulová, aki Jana Gantnerová-Šoltýsová 32 évvel ezelőtti sikere után a második szlovák Vk-futamgyőztes. – Láttam, ahogy az eredmény láttán a többi versenyző is sikít örömében. Ők is tudták, milyen régóta vártam erre. Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy a lányok miattam boldogok.”

A szlovák szakvezetés pedig Petra Vlhová remek teljesítményének is örülhetett. A Világkupában először rajthoz álló 17 éves síző a 11. helyen zárta a megmérettetést. „Mindkétszer jól futottam, elégedett vagyok. A debütálás ellenére teljesen nyugodt voltam, úgy készültem, mint minden más versenyre” – nyilatkozta Vlhová.

A harmadik szlovák, Barbora Kantorová nem tudta befejezni az első futamot. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?