Zsolnai Eb-főpróba

Idei ötödik mérkőzését vívja ma a szlovák labdarúgó-válogatott: Zsolnán barátságos találkozón Görögországot fogadja. Az összecsapás főpróbának ígérkezik a júniusi, Törökország és Anglia elleni Eb-selejtezők előtt.

Rastislav Michalík (balról az első) a szlovák válogatott egyik kulcsemberének számítTASR-felvételLadislav Jurkemik hosszú idő után meghívta keretébe Vratislav Greškót, ám a Blackburn védője a hét végén súlyos sérülést szenvedett (valószínűleg júliusig harcképtelen lesz). Rajta kívül Igor Demo (Mönchengladbach) játékára sem számíthat a szakvezetés.

„A görögök egyre jobb eredményeket érnek el a nemzetközi porondon, gyorsak, technikásak és erőszakosak. Sajnos, a zsolnai pálya talaja nagyon rossz állapotban van, de nincs mit tennünk, hiszen a szövetség vezérkara már korábban kijelölte a meccs helyszínét. Remélem, védenceim kitesznek magukért, s megnyerjük a mérkőzést” – mondta Ladislav Jurkemik vezetőedző.

Németh Szilárd, a Middlesbrough csatára bizakodva készül az összecsapásra: „Nagyon bánt, hogy az utóbbi időben klubcsapatomban kevés lehetőséget kapok. Alig várom már, hogy pályára lépjek címeres mezben. Ellenfelünk jelentős játékerőt képvisel, ezért színvonalas kilencven percre számítok. Bízom benne, hogy győztesen hagyjuk el a zöld gyepet. Örömömet tetézné, ha sikerülne gólt szereznem.”

Vladimír Janočko jó hangulatban érkezett a találkára, nem csoda, hiszen a bécsi Austria bajnoki címet szerzett. A szlovák középpályás 12 találattal járult hozzá az elsőséghez. „Eléggé jó passzban vagyok, az utolsó hat mérkőzésen rendre a hálóba találtam. Remélem, Zsolnán is folytatódik a sorozat. Egyébként nehéz meccs előtt állunk, hiszen a hellének ellen nem leányálom futballozni, kemények, bátran odateszik a lábukat.”

Várhatóan Ladislav Jurkemik mind a 18 játékosnak lehetőséget ad, ugyanis több külföldi klub kérte, hogy játékosa mindössze 45 percet töltsön a játéktéren.

Tegnap délután megérkeztek a görögök, a német Otto Rehhagel (hosszú ideig a Kaiserslautern csapatát irányította) szövetségi kapitány 21 labdarúgót hozott magával. Dabizasz (Newcastle), Dellasz (AS Roma), Amanatidisz (Suttgart), Hariszteasz (Bremen), és Vrizasz (Perugia) személyében öt légiós szerepel a keretben.

„A hazaiak jó képességű válogatottal rendelkeznek, várhatóan alaposan próbára teszik védenceimet. Júniusban kulcsfontosságú Eb-selejtezőt vívunk a spanyolokkal, ezért a zsolnai találkozót főpróbának tekintem. Meggyőződésem, nem okozunk csalódást” – nyilatkozta Rehhagel.

A 18 órakor kezdődő mérkőzést az STV 2 élőben közvetíti. (sz.z.)

A várható kezdőcspatok

SZLOVÁKIA: König–Klimpl, Hlinka, Hanek, Petráš–Kisel, Janočko, Karhan, Michalík–Németh Sz., Vittek.

GÖRÖGORSZÁG: Nikopolidisz–Venetidisz, Georgiadisz, Goumasz, Dabizasz–Tszartasz, Baszinasz, Karagunisz, Giannakopulosz–Hariszteasz, Vrizasz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?