Zelenský: „A ki-ki meccsekhez kell pár tapasztalt focista”

Ahhoz képest, hogy tíz nappal a II. labdarúgóliga idényének rajtja előtt majdnem a nulláról kellett csapatot építeni Komáromban, az őszi 16 pont elfogadható eredmény.A komáromi KFC ugyan a kiesést jelentő, 15.

Ahhoz képest, hogy tíz nappal a II. labdarúgóliga idényének rajtja előtt majdnem a nulláról kellett csapatot építeni Komáromban, az őszi 16 pont elfogadható eredmény.

A komáromi KFC ugyan a kiesést jelentő, 15. helyen zárta az őszi idényt, de az alsóház sűrűsége miatt mindössze három pontra van lemaradva a 10. helyezett FK Pohroniétól. „Nem szeretem ezt a fordulatot, de tényleg igaz, hogy kis szerencsével 4-5 ponttal többet is szerezhettünk volna, amivel a nyugodt középmezőnyben lennénk. Ugyanakkor be kell vallanom, induláskor csak reménykedtem abban, hogy az ősz végére nem szakadunk le a bentmaradási küzdelemben – mert azt nem beszélhetjük be magunknak, hogy más célunk lenne, mint a kiesés elkerülése” – nyilatkozta lapunknak Peter Zelenský vezetőedző.

Az 59 éves szakembernek tíz nappal a II. liga rajtja előtt teljesen szétesett a csapata, 13 futballista távozott. Az újoncnak így menet közben kellett toldoznia-foldoznia a keretet. „Ekkora hátránnyal egyik riválisunk sem indult. Az utolsó pillanatban olyan játékosokat tudtunk szerezni, akik addigi csapataikban nem szerepeltek, gyakran még a kispadra sem ülhettek le. Ehhez képest ősz végére egész nagy előrelépést értünk el velük” – mondta Zelenský.

A lilák ugyanis az első fordulókban nagy zakókba is beleszaladtak (Žilina B 8:1, Sereď 6:1), s az első tizenegy meccsen 41 gólt kaptak (átlagban 3,7-et találkozónként). A folytatás már kevésbé volt tragikus, bár így is a mezőny messze leggyengébb védelme a komáromiaké, a második legrosszabb mutatóval rendelkező, sereghajtó Podbrezová B is 13-mal kevesebb gólt kapott. „Az kezdettől világos volt, hogy támadásban jobbak vagyunk – jegyezte meg Zelenský, akinek védencei nyolc (!) csapatot is megelőznek a rúgott gólok terén, még a listavezető szakolcaiakat is. – Nekünk erőnlétben menet közben kellett felzárkóznunk arra a szintre, ahova riválisaink a nyári szünetben elértek. Gyakorlatilag újra kellett kezdeni az alapozást, ezért rizikót vállaltam, és megváltoztattam az edzések felépítését, mintegy 80%-át a játéknak szenteltem, amiben benne volt akár a teljes kudarc lehetősége is. Szerencsére elég jól támadtunk, védekezésben viszont durva hibákat vétettünk, amiket az erősebb csapatok – szakolcaiak, bártfaiak, szerediek – a jól alakuló hazai meccseinken kihasználtak.”

A védelmi betlik gyakran a tapasztalatlanság számlájára voltak írhatók, a komáromiak hét játékosa is 20 éven aluli. Az ő teljesítményük még sokat hullámzik, ellenpólusként Goran Matics és Vaghan Militosyan mindig hozott egy jó átlagot. Utóbbi a csapat házi gólkirálya lett 10 találattal. „Bár sokan szidják, ő tipikusan a lehetőségre váró csatárok egyike, aki nagyon ritkán hibázott ziccerben, ráadásul góljai szinte mindig pontokat értek – nyomatékosította Zelenský, aki köntörfalazás nélkül kimondta, hogy a bentmaradáshoz erősíteni kell két-három rutinos labdarúgóval. – Amennyiben ez nem történik meg, nagy gondjaink lesznek. Amikor a nagyszombati fakónál dolgoztam, előfordult, hogy hat-hét ifistát is a csapatba vezényeltek, és tudom, hogy velük nem lehet csodát tenni. Ráadásul tavasszal kevesebb meccset játszunk, mindegyik találkozónak nagy jelentősége lesz, mivel alig lehet majd javítani az esetleges botlásokon. A II. liga ki-ki meccseihez kell pár tapasztalt focista” – tette hozzá Zelenský.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?