Žabka nincs a keretben

Pozsony. Egy változás történt a február 6-án kezdődő svájci Škoda-Cup 2003-ra készülő szlovák jégkorong-válogatott keretében. Kikerült a csapatból a Csehországban légióskodó Boris Žabka, akit a hatóságok azzal vádolnak, hogy megpróbálta lefizetni az őt ittas vezetésen ért rendőröket.

Hurtaj, a keret legtapasztaltabb játékosaTASR-felvételPozsony. Egy változás történt a február 6-án kezdődő svájci Škoda-Cup 2003-ra készülő szlovák jégkorong-válogatott keretében. Kikerült a csapatból a Csehországban légióskodó Boris Žabka, akit a hatóságok azzal vádolnak, hogy megpróbálta lefizetni az őt ittas vezetésen ért rendőröket. Helyette a tartalékok közül a HC Košice védője, Miroslav Vantroba utazik a csapattal, neki ez lesz a első szereplése az A válogatottban. „Szerencsétlen dolog ami Žabkával történt, de a válogatott kapui nem zárultak be előtte. Minden attól függ, hogyan sikerül túltennie magát az eseten, ez számít majd márciusban is, mikor a világbajnokságra készülő keretet fogom összeállítani.” – mondta František Hossa, a szlovák válogatott vezetőedzője.

A csapat számára Škoda-Cup 2003 lesz az utolsó nagy megmérettetés a finnországi világbajnokság előtt. A régebben svájci kupának nevezett tornára az edzők 22 játékost neveztek, főleg a honi és a cseh bajnokság fiatal játékosainak adtak lehetőséget. Három mérkőzés vár a csapatra, pénteken a házigazda svájci válogatottal, szombaton a kanadaiakkal, a zárónapon pedig a német csapattal mérkőznek. „Nem csak próbálgatni akarjuk a játékosokat, szeretnénk jó eredménnyel hazatérni. Minden mérkőzésen a győzelem a cél, ami fontos, hogy morálisan is megerősödjön ezt a fiatal csapat. Remélem, a játékosok a maximumot hozzák ki magukból és bebizonyítják, hogy a jövőben is számolhatunk velük.”– fűzte hozzá Hossa.

A csapat kétnapos pozsonyi edzőtáborozás után, csütörtökön utazik Bázelbe. A torna győztese 30 000, a második 20 000, a harmadik 15 000, a utolsó pedig 10 000 svájci frankkal gazdagodik. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?