Young ismét lebukott

Athén, Pozsony, Párizs. Addig jár a korsó a kútra amíg el nem törik tartja a közmondás – az amerikai Youngot ismét doppingvétséggel vádolják. Újabb nevek a NOB feketelistáján, döntetlent játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnok horvát csapattal, kiesett az ablakon egy cselgáncsozónő.

A víziszlalomozók már Athénban készülnek a megmérettetésre.Reuters-felvételFrancia lapértesülés szerint ismét fennakadt egy doppingvizsgálaton Jerome Young, a tavalyi párizsi atlétikai világbajnokság 400 m-es síkfutó számának aranyérmese. A hírek szerint a sportoló szervezetében a július 23.-i párizsi Golden League-viadal után entripoetint találtak. A 27 éves klasszis sprinter, amennyiben beigazolódik a hír, életfogytig tartó eltiltásra számíthat, ugyanis 1999 nyarán nadrolon használatán érték.

Újabb személyek a feketelistán

Korrupció gyanúja miatt felfüggesztették Ivan Szlavkov bolgár sportvezető tagságát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban (NOB), és visszavonták az athéni játékokra szóló akkreditációját. Ezen kívül egy magyar ügynök, Komjáthy Gábor is felkerült az olimpián nemkívánatos személyek listájára. Az ügy előzménye, hogy a BBC brit televízió összeállítást sugárzott a NOB-tagok megvásárolhatóságáról. A tévécsatorna egyéves nyomozómunka és magukat üzletembernek kiadó újságírói révén kiderítette, hogy a 2012-es nyári olimpia elnyeréséhez elegendő, 54 szavazatot meg lehet vásárolni a kandidáló London számára.

Már Athénban lapátolnak

Vasárnap a sydneyi aranyérmes Hochschorner testvérpár is áttette székhelyét Athénba. A víziszlalom csapat többi tagja még csütörtökön utazott az olimpia színhelyére, ám a címvédők úgy döntöttek, a dunacsúnyi pályán az utolsó pillanatokat is kihasználják a felkészülésre.

Láng Athén felett

Az Akropoliszon tölti a pénteken kezdődő játékok előtti utolsó éjszakát az olimpia láng. A szervezők reményei szerint a csütörtöki nap fénypontja az lesz, amikor egy ókori gálya utánzatán a fáklya megérkezik az athéni kikötőbe,

Szerencsétlen baleset

Életveszélyes állapotban szállították kórházba Eleni Ioannu görög cselgáncsozónőt, aki hajnalban kiesett harmadik emeleti lakásának ablakán. A 20 éves versenyző a barátjával történt szóváltás után, egyelőre tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe. A plusz 78 kg-ba nevezett dzsúdós szombaton akart beköltözni az ötkarikás faluba. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult.

Nézőcsúcs várható

Minden eddiginél több, közel négy milliárd ember nézi majd a televízión keresztül a pénteken kezdődő, augusztus 29-ig tartó athéni játékokat – jelentette be szombaton a NOB. Az eddigi csúcsot a 2000-es sydneyi olimpia tartotta a maga 3,7 milliárd nézőjével. A játékokról 300 televíziós csatorna számol be 35 ezer órában.

Lassan benépesül a falu

Szombaton mintegy kétezer sportolóval, szakvezetővel gyarapodott az olimpiai falu lakosainak száma. Az első nagyobb magyar sportolói csoport akkreditálása simán, gyorsan ment.

A vezetők már elrepültek

A Szlovák Olimpiai Bizottság vezetői, František Chmelár elnök, Martin Benko főtitikár és Vladimír Černušák tiszteletbeli elnök is megérkezett Athénba. A küldöttség elégedetten nyilatkozott a körülményekről. Vladimír Černušák, aki a NOB athéni ülésén is részt vesz majd, bízik a jó eredményben. „Nem szeretek tippelni, de úgy érzem, jó esély van rá, hogy Szlovákia több érmet szerezzen, mint a legutóbb Sydneyben és Atlantában” – tette hozzá.

Döntetlen a világbajnokkal

Császár Gábor utolsó másodpercben dobott góljával 25:25-ös döntetlen játszott a magyar kézilabda-válogatott a világbajnok horvát csapattal barátságos mérkőzésen, Nagyatádon. (sita, mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?