WHIL: a vágsellyei kézisek az első háromba vágynak

OROSKY TAMÁSRangadóval kezdi a közös cseh–szlovák női kézilabda-bajnokság (WHIL) új idényét a vágsellyei csapat: a Duslo a címvédő és egyúttal cseh bajnok Most gárdájával csap össze a mai (18.00) mérkőzésen.

OROSKY TAMÁS

Rangadóval kezdi a közös cseh–szlovák női kézilabda-bajnokság (WHIL) új idényét a vágsellyei csapat: a Duslo a címvédő és egyúttal cseh bajnok Most gárdájával csap össze a mai (18.00) mérkőzésen. „Szeretnénk nyerni és visszavágni a tavaly hazai pályán elszenvedett kilencgólos vereségért – mondta lapunknak Rudolf Petrikovič vezetőedző, aki a gárdát az előző idényben ezüstéremig vezető Tomáš Kuťkát váltotta a kispadon. – Ami pedig a szezonbeli célokat illeti, bár fiatal a csapatunk, szeretnénk javítani a WHIL-ben elért tavalyi hatodik helyünkön. Nagyon örülnénk, ha be tudnánk kerülni az első háromba, de ez igen nehéz feladat lesz.”

A felkészülési mérkőzések eredményei viszont optimizmusra adhatnak okot a Duslo vezetőinek: a gárda három tornából kettőt megnyert (vagy másképp: tíz mérkőzésből kilencet). „Nem akarjuk túlbecsülni ezeket a győzelmeinket, de egyértelmű, hogy hazai fronton ismét a bajnoki címért akarunk játszani – nyilatkozta az Új Szónak Kovács László, a vágsellyeiek klubtitkára. Gyakorlatilag ez elvárás is a mátyusföldiekkel szemben, mivel szlovák részről rajtuk kívül csak három csapat indul a WHIL-ben: a legfőbb esélyes nagymihályiak mellett a szenci és a partizánskei együttes (a nyitraiak anyagi gondok miatt idén nem vállalták a szereplést) – közülük így senki sem esik ki a pontvadászat végén.

„Három távozónk van, Turóciová és Bérešová eligazolt, Porubská pedig anyai örömök elé néz. Helyükre a Iuventától érkezett az orosz kapus, Olekszandra Krebsz, Surányból Lívia Klučkovát, Nyitráról pedig Karin Bujnochovát szereztük meg. Sajnos a nyitányon két sérültet, Krkavecovát és Ráckovát nélkülöznie kell az edzőnek” – árulta el Kovács. S ha már a változásoknál tartunk: a vágsellyei sportcsarnok is megújult, a pálya taraflex burkolatot kapott, amely sokkal ruganyosabb az eddiginél, és felújították az öltözőket és a bírók helyiségét is – ennek köszönhetően pedig hosszú idő, 11 év után Vágsellyén fogják rendezni a női válogatott következő hazai Eb-selejtezőjét.

Közönségcsalógató azonban már a mai, Most elleni bajnoki is. „Erőnlétileg nagyon jól fel vagyunk készülve, mivel Skalkán egy hétig csak erre fektettük a hangsúlyt. Ráadásul két kézilabdázónk kellemesen meglepett, úgy tűnik, hogy Bízik Réka és az újonnan igazolt Bujnochová is az erősségeink közé fog tartozni. De a keret minden tagja maximálisan odatette magát a felkészülés során, reméljük, jó játékkal örvendeztetjük meg szurkolóinkat” – tette hozzá Rudolf Petrikovič.

A WHIL alapszakaszában oda-vissza alapon találkoznak egymással a csapatok, az így lejátszott 22 forduló után április végén kezdődik (az akkor már külön-külön zajló) szlovák és cseh rájátszás a bajnoki címekért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?