Vlhová Shiffrint is legyőzve nyert Leviben

Míg két hete a Világkupa óriásműlesikló idénynyitója nem sikerült számára túl fényesre, addig a szezon első műlesikló versenyét magabiztosan nyerte Leviben a szlovák Petra Vlhová.A viadal első futamában a papírformának megfelelően a fenomenális amerikai Mikaela Shiffrin volt a leggyorsabb, akivel a

Míg két hete a Világkupa óriásműlesikló idénynyitója nem sikerült számára túl fényesre, addig a szezon első műlesikló versenyét magabiztosan nyerte Leviben a szlovák Petra Vlhová.

A viadal első futamában a papírformának megfelelően a fenomenális amerikai Mikaela Shiffrin volt a leggyorsabb, akivel a lépést csak Vlhová tudta tartani. A svéd Frida Hansdotter hátránya 73 század, a mezőny többi tagjáé jóval nagyobb volt az első kör után. A másodikban Vlhová ismét tökéleteset futott a pálya felső szakaszán, majd az alsó részen elkövetett ugyan néhány apróbb hibát, de sebessége olyan nagy volt, hogy így is biztosan átvette a vezetést. Megelőzésére már csak Shiffrinnek volt esélye, aki azonban az első részidőig 40 százados hátrányt szedett össze, s ezt már nem sikerült ledolgoznia. Mögötte a második futamban remeklő svájci Wendy Holdener végzett a harmadik helyen.

„Nagyon boldog vagyok, tényleg nehéz volt legyőzni Mikaelát, aki gyors és erős” – nyilatkozta a célban Vlhová, aki harmadik győzelmét aratta a Világkupa-sorozatban. Shiffrin érájában ő mindössze a második síző, aki egymást követő két műlesikló versenyen le tudta győzni amerikai riválisát – az első ilyen bravúr a most térdműtétjéből lábadozó Veronika Velez-Zuzulová nevéhez fűződik.

„Remekül éreztem magam, ugyanakkor nagy volt rajtam a nyomás, mivel a tavalyi évadzárón Aspenben első lettem, így Leviben most mindenki rám figyelt. De nagyon keményen edzettem az olimpiai szezon előtt, és bíztam benne, hogy ez a versenyben is megmutatkozik. Örülök, hogy így lett” – folytatta Vlhová.

A huszonkét esztendős szlovák síző hetedik dobogós helyezését könyvelhette el Leviben, összetettben pedig a második helyen áll Shiffrin mögött. Győzelme a háttércsapatában dolgozó bátyjának, Borisnak különösen nagy örömöt jelentett, mivel korábban megfogadta, addig nem borotválkozik, míg Petra meg nem nyeri első versenyét a 2017/18-as idényben. „Legközelebb Amerikába utazunk, amivel a nagy szakálla miatt akár gond is lehetett volna, szerencsére így gyorsan megszabadulhatott tőle” – tette hozzá Vlhová már közösségi oldalán egy rövid élő bejelentkezésében. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?